Eksplozivna ispovijest suradnika srpskog predsjednika: Kako Vučić diže tenzije i huška medije kad su krizne situacije

Eksplozivna ispovijest suradnika srpskog predsjednika: Kako Vučić diže tenzije i huška medije kad su krizne situacije

Vučić sa svojim suradnicima dogovara ključne izraze i poruke koji se šalju u javnost putem prorežimskih medija i podobnih stranačkih ljudi

Neovisni srpski portal Nova.rs donosi intrigantno svjedočanstvo bliskih Vučićevih suradnika o tome kako izgledaju sastanci s njim te kako se formira “medijska i javna scene” oko Vučića. Sugovornici portala govore o tome kako šef SNS-a manipulira javnošću i podiže napetost među građanima uz pomoć medija i poslušnih članova stranke. Kad god dođe do neke “krize”, Vučić mora biti glavni i presudni akter oko kojeg se sve vrti te koji svojim djelovanjem “spašava Srbiju” od svih zala koja joj prijete.

Tako se i posljednjih dana, nakon novih napetosti oko Kosova, donosi Nova.rs, pisalo i govorilo o Vučićevim “besanim noćima”, sastancima koje je imao, o odlukama koje je donio, snazi njegove volje da spriječi neprijatelja u namjerama da naudi Srbiji. Na kraju, predsjednik je izašao i objasnio “da narod razume” što se tu zapravo događalo, a mediji bliski režimu njegov su nastup najavili kao “prvo pojavljivanje predsjednika po izbijanju krize na Kosovu”.

Sve što donosi nova.rs zapravo je očekivana priča i potvrda o autoritarnom ponašanju Aleksandra Vučića. “Iz razgovora s njima uviđamo da predsjednik više razmišlja o tome kako će izgledati u javnosti od toga hoće li zaista riješiti određeni problem. A scenarij je uvijek isti – kontrola štete se vrši kroz prorežimske medije, i to pričom kako je Vučić ugrožen, pod pritiskom, i izjednačavanjem predsjednika s državom”, objasnio je sugovornik Nove.rs.

Tenzije se zatim dodatno podižu pričom da će svi “povijesni rezultati” koje je Vučić postigao biti obezvrijeđeni i da će sve pasti u vodu ako “oni koji žele zlo Srbiji” provedu svoje namjere i slome predsjednika koji se bori “sam protiv svih”., prenosi jutarnji list