Hrvatska dobiva moćne letjelice sa Zapada? Plenković otkrio što stoji iza plana da se šalju sovjetski helikopteri Ukrajini

Hrvatska dobiva moćne letjelice sa Zapada? Plenković otkrio što stoji iza plana da se šalju sovjetski helikopteri Ukrajini

Premijer je rekao da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo vodi računa o tome

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke. Osvrnuo se na predstavljanje proračuna danas na Vladi, rekavši: “Unatoč inflatornim pritiscima, unatoč rastu cijena energenata i hrane, uspjeli smo zadržati ovako snažan gospodarski rast”.

Kazao je da on i predsjednik Sabora u četvrtak idu u Škabrnju, a u petak u Vukovar. “Očekujemo da taj važan dan prođe dostojanstveno”, rekao je.

O bivšoj Upravi Ine

Novinari su ga pitali ima li saznanja o tužbi koju su, prema pisanju Novog lista, podignuli bivši članovi Uprave protiv Ine. “Nemam tih saznanja. To je stvar Ine”, rekao je kratko. “Što se tiče njih, to je njihova privatna stvar da rješavaju svoja pitanja sa svojim poslodavcem”, dodao je.

Komentirao je i slanje helikoptera Ukrajini. “Pomoći ćemo im i dalje vojno. Pomoći ćemo s helikopterima, da i tu nema nekakvih dilema”, rekao je. Što se tiče obuke ukrajinskih vojnika, rekao je da će “Vlada usvojiti prijedlog i uputit ga Hrvatskom saboru pa da čujemo tko je protiv toga”.

O slanju helikoptera Ukrajini

Dodao je on ne vidi problem u tome da “dođu ovdje na trening”. O donaciji helikoptera, rekao je da “ih imamo dovoljno” i da te procjene dolaze od HRZ-a. Novinari su ga pitali očekuje li Hrvatska u zamjenu helikoptere zapadne proizvodnje, na što je rekao da “naravno da i o tome vode računa”.

“Dajemo ono što možemo dati”, dodao je.

‘Imamo puno većeg posla i prioriteta’

Novinari su ga ponovno pitali o Antikorupcijskom vijeću o Ini pa je rekao da se pozivu na saslušanje neće odazvati. “Imate zaključak Odbora za Ustav i Poslovnik da je to protuposlovnički”, kazao je.

Na pitanje o saborskom Odboru za gospodarstvo rekao je da “ne prati to što oni rade jer je krajnje nebitno”. “Imamo puno većeg posla, prioriteta, bavimo se našim programom, agendom, našim ciljem da građani imaju jeftiniju struju i plin, da osiguravamo gospodarski rast od šest posto”, nabrojao je., prenosi TELEGRAM