Lopovi u Čakovci ukrali više od pola tone željeza i aluminija, a sa zidova u gradskom uredu potrgali bakrene cijevi

Lopovi u Čakovci ukrali više od pola tone željeza i aluminija, a sa zidova u gradskom uredu potrgali bakrene cijevi

Protiv nepoznatog lopova je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Više stotina kilograma otpadnog željeza i aluminija nestalo je iz dvorišta Županijske bolnice Čakovec u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Naime, međimurska policija je otkrila da je nepoznati lopov, ili više njih, tijekom srijede i četvrtka, 9. i 10. studenoga, iz bolničkog dvorišta ukrao sekundarne sirovine u vlasništvu tvrtke iz Otoka, a koja trenutno izvodi radove na energetskoj obnovi zgrade bolnice.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog lopova je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog krađe preko pola tone željeza i aluminija.

Uigrana banda kradljivaca nije zaobišla ni poslovno-stambenu zgradu u Ulici Aleksandra Schulteissa u Čakovcu. Iz kancelarije u vlasništvu Grada Čakovca lopov je između 11. i 14. studenoga, nakon što je u nju provalio, sa zidova potrgao i demontirao, a potom i ukrao bakrene cijevi sustava za grijanje.

– Točan iznos počinjene materijalne šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – kažu iz policije., jutarnji list