Milanović izvrijeđao Grlića Radmana: ‘On je nitko! Gurnuo se u prvi red kao priglupi štreber’

Milanović izvrijeđao Grlića Radmana: ‘On je nitko! Gurnuo se u prvi red kao priglupi štreber’

Predsjednik Republike Zoran Milanović odao je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata općine Majur. Zatim je odao počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na spomen-obilježju žrtvama Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata sela Stubalj, nakon toga je sudjelovao na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja Općine Majur. Nakon toga stao je pred novinare i komentirao aktualne teme., prenosi danas.hr

Podučavanje ukrajinskih vojnika

Predsjednik Milanović o temi izučavanja ukrajinskih vojnika je rekao kako za to ministri nisu bitni.

”Neću dati suglasnost. Otišao je gore bez ikakve moje prethodne suglasnosti i u ovoj zemlji nekakvog reda mora biti. A što se tiče toga da Grlić Radman očekuje političku odgovornost od Sabora, o tome bi Sabor nešto mogao reći”, rekao je Milanović.

Prema projekcijama nastavlja se veće izdvajanje u proračunu za ministarstvo obrane, Milanović je komentirao kako je to za avione i kako za sve možda i potrebnije od aviona novaca neće biti.

”Kad tako gledamo nisam zadovoljan. Ako ti sva nova sredstva idu za avione, to je kao da si kupiš tri nova para vrhunskih cipela, a hodaš gole stražnjice. Nama nedostaju stvari koje su jednako važne ako ne važnije od zrakoplova”, smatra Milanović.

Dotaknuo se odlazaka ministara u Bruxelles bez njegove prethodne suglasnosti i rekao: ”To tako neće ići. Jako je loše. Čovjek je otišao gore i preuzeo je u ime Hrvatske kategoričku obavezu, prekršio Ustav. Neovisno o sadržaju. Nek ide u Sabor, ako u Saboru 2/3 zastupnika, tako odluči, ja ću se s tim suglasiti. Zašto se moramo dovesti u takvu situaciju? Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin.”

Smatra kako to o nama šalje katastrofalnu sliku u Bruxellesu.

”Grlić Radman koji je nitko i ništa, Plenković je tu bitan, je otišao, gurnuo se u prvi red kao mali priglupi štreber i digao prstiće ‘mi ćemo prvi, mi ćemo prvi’. Možemo razgovarati o biti priče, kao što vidite velika većina građana je protiv toga, ja to nisam rekao znajući kakvo je raspoloženje javnosti. Tu nama nema mjesta, pomoć, dati helikopter, ne treba me pitati za mišljenje, ja nisam pravni ured. Vrhovni zapovjednik izdaje naredbe, zapovijedi i suglasnosti”, rekao je predsjednik.

Uz to je dodao kako se iz Vlade nikad neće naučiti redu jer su ”nasilnici, ali svaka sila ima protusilu”.

‘Majke Srebrenice su politička organizacija’

Milanović je upitan o odnosu BiH i Hrvatske i naglasio kako je njegov današnji dolazak gesta.

”Ja sam hrvatski predsjednik, nisam predsjednik Srebrenice. Ne vjerujem da moja mišljenja vrijeđaju bilo koga tko razmišlja. Mislim da mišljenja koja daju bošnjački unitaristički političari vrijeđaju Hrvate”, kazao je.

Predsjednik Republike je rekao kako su Majke Srebrenice politička organizacija i kako on u to više nema nikakve dvojbe. Naglasio je kako su dolazile u Knin 2015. godine i ”pjevale ode Hrvatskoj”. Novinaru je rekao da mu ne upada u riječ i komentirao kako ‘’mi ovdje možda nismo bečka škola, ali nekakva pravila ponašanja postoje”.