Uzbune i žestoki napadi u cijeloj Ukrajini, rakete padaju na Kijev: “Pogođene su stambene zgrade”

Uzbune i žestoki napadi u cijeloj Ukrajini, rakete padaju na Kijev: “Pogođene su stambene zgrade”

Tijek događaja pratite u nastavku:

15:13 Gradonačelnik Lavova kaže da gradom odjekuju eksplozije i poručuje građanima da ostanu u skloništima.

15:11 Oleh Sinebuhov javio je kako traju napadi i na Harkiv.

15:09 Ukrajinska javna televizija objavila je da je Rusija pokrenula seriju napada na gradove diljem Ukrajine. Na meti ruskih snaga su regija Kijev, Poltava, Mikolajiv, Dnjepar i Černihiv.

Pogođene su mete u regijama Krivi Roh, Poltava i Čerkasi, prema navodima lokalnih vlasti.

15:08 Gradonačelnik Kličko objavio je kako je Kijevom odijeknula još jedna eksplozija i da je pogođena višekatnica.

15:07 Ljudi koji rade za rusku upravu u Novoj Kakhovki, drugom po veličini gradu u regiji Herson, navodno bježe.

Grad se nalazi na istočnoj obali rijeke Dnjepar, u blizini hidroelektrane Kakhovka. Grad također graniči s ušćem Sjevernokrimskog kanala, ključnog izvora svježe vode za poluotok Krim.

Ruska administracija tvrdi da su zaposlenici koji rade u gradskoj upravi i općinskim institucijama premješteni u “sigurna područja” u regiji, prenosi The Guardian.

14:59 Gradsko vijeće Kijeva objavilo je kako su dvije rakete pogodile grad, a protuzračna obrana uspjela je srušiti četiri.

14:53 Kirilo Timošenko, zamjenik ureda predsjednika Zelenskog, objavio je snimku posljedica današnjeg ruskog napada na Kijev., prenosi dnevnik.hr

14:43 Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu je napisao kako su, prema prvim informacijama, u Pečerskom kvartu pogođene dvije stambene zgrade. Nekoliko projektila oborila je protuzračna obrana iznad Kijeva. Medicinski radnici i spasioci su na mjestu pogotka.

14:38 Na društvenim mrežama pojavile su se navodne snimke ruskog napada na Kijev. Navodi se i kako Rusi gađaju Kijev raketama Kh-101, a ukrajinske snage obaraju ih protuzračnom obranom.