Plenković o porezu na ekstra dobit: ‘To nije kažnjavanje uspješnih nego solidarni doprinos’

Plenković o porezu na ekstra dobit: ‘To nije kažnjavanje uspješnih nego solidarni doprinos’

Vlada održava redovnu sjednicu, a uvodno će se po običaju obratiti premijer Andrej Plenković koji će se osvrnuti na aktualnosti. Na dnevnom su redu prijedlozi izmjena i dopuna četiriju zakona koje će Vlada uputiti u hitnu saborsku proceduru. Riječ je o Zakonu o ustanovama, Zakonu o udrugama, Zakonu o zakladama te Zakonu o trgovačkim društvima. Vlada će usvojiti i Program pomoći uzgajivačima stoke zbog posljedica zaraze stoke bedrenicom.

Premijer Andrej Plenković je na početku podsjetio kako je sutra Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Naglasio je da je to dan kada se naglašava se izražava poštovanje hrvatskim braniteljima čiju žrtvu nikad nećemo zaboraviti.

Vlada je organizacijski pripremila komemoraciju u Vukovaru koja će, vjeruje Plenković, biti dostojanstvena i puna poštovanja. Plenković će danas poslijepodne posjetiti Škabrnju.

Uz to premijer je podsjetio kako je u ponedjeljak usvojen proračun za 2023. godinu koji je iskazan u eurima.

Rekao je da kada je riječ o smanjivanju javnog duga, Hrvatska će biti na razini koja je bolja nego u vremenu prije koronakrize. Naglasio je i doprinos Vladinih mjera u tome.

”Unatoč negativnim globalnim trendovima uspjeli smo predvidjeti da će gospodarstvo rasti”, rekao je Plenković., piše danas.hr