Zbog svađe Banožića i Milanovića, hrvatske vojnike ispraćat će se – dvaput!

Zbog svađe Banožića i Milanovića, hrvatske vojnike ispraćat će se – dvaput!

Zbog prepucavanja ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, danas će se u Varaždinu hrvatske vojnike koji idu u misiju KFOR na Kosovo ispraćati – dva puta

Naime, prvo je u nedjelju Milanovićev Ured poslao najavu kako će on u ponedjeljak nazočiti ispraćaju vojnika koji se održava u 14h, a zatim je Banožićevo ministarstvo izvijestilo da će ministar nazočiti ispraćaju, ali u 12h. Iako to u pozivu MORH-a nije navedeno, jasno je da je Banožić odlučio održati svoj ispraćaj da bi izbjegao susret s Milanovićem, a raniji termin je izabrao tako da predsjednika omalovaži jer će ispasti da je on bio na premijeri, a predsjednik samo na reprizi, piše Tportal.

I tako će se ispraćaj održati dva puta, jednom za Banožića, a drugi put za Milanovića. Dva puta će se postrojavati vojnici koji idu u misiju, dva puta će se redati govornici, puštati himna, a obitelji vojnika koji idu u misiju dva će puta izgrliti svoje muževe i žene, očeve i majke, braću i sestre, sinove i kćeri.

Valja podsjetiti i da ovo nije prvi put da se dvaput održavaju svečanosti zbog prepucavanja ministra i vrhovnog zapovjednika. Primjerice, kadetima koji su ove godine završili studij na Hrvatskom vojnom učilištu prvo je ministar dodijelio rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu, a onda im je predsjednik, u odvojenoj ceremoniji, dodijelio prve časničke činove koje su stekli netom završenim školovanjem. Pa su se i oni tako dva puta postrojavali zbog praktički iste stvari, dva puta salutirali i rukovali se s dužnosnicima, a njihove obitelji su im dvaput čestitale na uspjehu, podsjeća Tportal.