SP Katar22: Ćorluka objasnio zašto se Dalić odlučio za Vlašića i Lovrena

SP Katar22: Ćorluka objasnio zašto se Dalić odlučio za Vlašića i Lovrena

Vedran Ćorluka, pomoćni trener u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, objasnio je uoči početka u razgovoru za HRT odluke izbornika Zlatka Dalića za sastav protiv Maroka.

– Uzbuđenje je veliko. Počinje Svjetsko prvenstvo, velika je motivacija. Ne možemo reći da smo mirni, ali mirni smo u glavama i spremni smo za sve što nas očekuje danas, kazao je pomoćnik izbornika Vedran Ćorluka.

U obrani je prednost, ispred Erlića i Šutala, dobio Dejan Lovren.

– Izbor je pao na Lovrena. Mislim da je odigrao odličnu polusezonu za Zenit. Sigurno da je u posljednjim utakmicama za reprezentaciju bio dobar i na treningu je, kao i ostali, pokazao odličnu kvalitetu. Danas je izbor pao na njega. Očekujemo da on i Joško (Gvardiol) budu na razini, objasnio je Ćorluka.

U veznoj liniji igraju Marcelo Brozović, Luka Modrić i Mateo Kovačić.

– Ne treba trošiti riječi za naš vezni red. Brozović je pokazao protiv Saudijske Arabije da je spreman.

Na desnom krilu prednost je dobio Nikola Vlašić.

– Vlašić? Kao i kod nekih igrača, Niksi je odradio fenomenalnu sezonu u Torinu, od njega očekujemo da pokaže što je pokazivao i za klub. Bio je logičan izbor, iako i ostali igrači čekaju svoju šansu.

U napadu je prednost dobio Andrej Kramarić.

– On je uvijek tu, naša je standarda. Bez obzira na slabu golgetersku formu, ovdje je došao u fantastičnom stanju. Puno očekujemo od njega i ostalih napadača, kazao je Ćorluka, piše HRT.