Od danas barem djelomice sunčano i toplije, ali jutro hladnije, gdjegod mraz…

Od danas barem djelomice sunčano i toplije, ali jutro hladnije, gdjegod mraz…

Nakon pretežno oblačnih, kišovitih i vjetrovitih dana, od danas će napokon zasjati sunce u većini hrvatskih krajeva i dnevna temperatura zraka porasti. Duljina sunčanih razdoblja, ali i jutarnja temperatura u unutrašnjosti ovisit će o zadržavanju magle i niskih oblaka, kojih će idućih dana biti sve više. Ondje gdje ih ne bude prijete jutarnji mraz i “minusi.

Magle i mraza bit će i po kotlinama gorske Hrvatske. Danju posvuda barem djelomice sunčano, tek prolazno uz povećanu naoblaku. Još ujutro na sjevernom Jadranu mjestimice bura, a danju vjetar većinom slab. Na otvorenome moru puhat će sjeverozapadnjak.

Četvrtak će u Dalmaciji proteći pretežno sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti oko 0 °C, pa će biti i mraza, a danju posvuda između 13 i 16 °C. Duž obale ponegdje slaba do umjerena bura, dok će na otocima puhati umjeren sjeverozapadni vjetar.

Nakon kiše i vjetra, na jugu Hrvatske pretežno sunčan dan, tek mjestimice s umjerenom naoblakom. Na otocima i otvorenome moru puhat će umjeren do jak sjeverozapadni vjetar, a duž obale slaba i umjerena bura.”

Kratkotrajna stabilizacija pa ponovno promjenjivo

I sljedeća će jutra u unutrašnjosti biti razmjerno hladna, ponegdje uz “minuse”, mraz i poledicu, te još češću maglu i niske oblake, koji lokalno mogu biti i dugotrajniji. Nakon njih djelomice sunčano, uz temperaturu oko prosječne za doba godine. Oblačnije, uz mogućnost slabih oborina bit će u subotu, te posebice nedjelju.

I na Jadranu ponovno oblačnije nego u četvrtak, uz povremenu kišu osobito na jugu potkraj subote i u nedjelju. Nakon prolaznog slabog do umjerenog juga u petak, za vikend opet prevladavajuća bura, ponegdje na udare i olujna, posebice na sjevernom Jadranu, piše HRT.hr.