Poništen natječaj za podzemne spremnike za otpad: “Tomašević se osramotio”

Poništen natječaj za podzemne spremnike za otpad: “Tomašević se osramotio”

Grad Zagreb poništio je prije tri dana javni natječaj za nabavu podzemnih spremnika za skupljanje otpada s ugradnjom, objavio je na Facebooku zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek.

Iz dokumenta koji je Petek priložio u objavi na Facebooku, jasno je da jedini ponuditelj koji se javio na natječaj nije imao ispravnu ponudu. Budući da srugih ponuda nije bilo, donesena je odluka o poništenju natječaja, prenosi N1.

Objavu Renata Peteka prenosimo u cijelosti:

“Poništen je natječaj za nabavku podzemnih spremnika za otpad u centru Zagreba!

Tomašević se osramotio, no bolje da opet pretrpi kritike za lošu pripremu cijelog plana i postupka, nego da je prihvatio ponudu i dobio opravdane kaznene prijave.

Prije dva mjeseca sam tvrdio da je Tomašević pred velikom dilemom, poništiti natječaj i izgubiti barem šest mjeseci za provedbu novog ili se suočiti s kritikama da je tvrtka čija je donacija spremnika Gradu Zagrebu jedina instalirana u centru Zagreb bila jedini ponuditelj i pobjednik natječaja vrijednog 15 milijuna kuna za 50 setova podzemnih spremnika.

Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj.

Baš je na lokaciji Tomašević svečano obilježio uvođenje novog sustava odvajanja otpada. To je isti onaj spremnik na kojem je nastala i urnebesna snimke prvog pražnjenja podzemnih kanti.

U poništenju postupka javne nabave Grad Zagreb tvrdi da tvrtka Komop d.o.o. nije dokazala da za ponuđene proizvode ima potrebne potvrde, uvjerenja ili certifikate sukladno svim traženim normama, a koje izdaju nadležni instituti za kontrolu kvalitete, tj. da je proizvod ispitan i ovjeren od strane akreditirane neovisne ustanove.”