SP Katar: Portugal poveo iz nepostojećeg jedanaesterca, Gana na kraju izgubila 3:2

SP Katar: Portugal poveo iz nepostojećeg jedanaesterca, Gana na kraju izgubila 3:2

Portugal je pobijedio Ganu 3-2 (0-0) u utakmici prvog kola u skupini H na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a poveo je zahvaljujući nepostojećem jedanaestercu.

Strijelci za Portugal bili su Cristiano Ronaldo (65) iz kaznenog udarca, Joao Felix (78) i Rafael Leao (80), dok su za Ganu pogotke postigli Andre Ayew (73) i Osman Bukari (89).

PORTUGAL – GANA 3:2 (Ronaldo 65‘ (11m), Felix 78‘, Leao 80‘/Ayew 73‘, Bukari 89‘)

Prvo poluvrijeme je bilo za potpuni zaborav.

U 62′ Ronaldo dramatično pada u duelu sa Salisuom i sudac pokazuje na bijelu točku, VAR potvrđuje, iako je vidljivo da nema ni riječi o prekršaju.

Ronaldo je zabio taj kazneni udarac u 65. minuti i postao prvi igrač u povijesti nogometa s pogotkom na pet različitih SP-a.

Gana je u 73. minuti izjednačila, Kudus je ušao s lijeve strane u kazneni prostor, vratio u sredinu peterca, kapetan Gane Andre Ayew zabija za 1:1.

U 78. minuti Portugal ponovno vodi, Joao Felix je dobio fantastičnu dubinsku loptu od Brune Fernandesa i majstorski zabija za 2:1.

U 80. minuti Portugal povaćava vodstvo preko Leaa, 3:1. Gana je smanjila u 89. minuti, Baba je ubacio u sredinu, najviši u skoku bio je Osman Bukari koji glavom zabija za 3:2., PIŠE GOL.HR