Gabica je svoj 40. rođendan slavila u restoranu, račun podmiren EU novcem…

Gabica je svoj 40. rođendan slavila u restoranu, račun podmiren EU novcem…

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac (HDZ) svoj je 40. rođendan proslavila u restoranu Šarm u Heinzlovoj ulici u Zagrebu.

Račun je bio pozamašan, ukupno oko 24.000 kuna, otkriva Telegramov novinar Drago Hedl. Žalac je rođendan slavila početkom veljače 2019. godine. Hedl otkriva kako je račun podmiren – EU novcem!

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU taj je račun odobrilo za plaćanje 4. ožujka 2019. godine, na teret Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dakle iz sredstava EU.

“Sporni račun nalazi se u spisu predmeta Ureda europskog javnog tužitelja, temeljem čijeg naloga je lani Žalac uhićena pod sumnjom za nezakonitosti u postupku javne nabave informatičkog sustava, poznatoj kao ”afera software” koju je otkrio Telegram”, piše taj portal danas.

Na rođendanu su se kao predjelo služili pršut, kulen i sir, tuna salata i meskička salata, a od toplih jela rižoto s piletinom i povrćem, medaljoni u umaku od šampinjona s njokima, punjeni ramstek s karameliziranim lukom i prženim dukatima krumpira, zeleni rezanci u umaku od lososa.

Na rođendanu je bilo 30 osoba. Telegram otkriva kako su na fešti bili i tadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te današnja viceguvernernica Hrvatske narodne banke Ivana Jakir Bajo.