Plenković: ‘Milanović je očajan kao i njegovi oporbeni jataci koji nemaju hrabrosti…’

Plenković: ‘Milanović je očajan kao i njegovi oporbeni jataci koji nemaju hrabrosti…’

Forum hrvatskih manjina je tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja predstavnike hrvatskih manjinskih zajednica iz zemalja u okruženju, javlja RTL

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika održat će se  27. po redu Forum hrvatskih manjina.  Na svečanom otvorenju nazočit će premijer RH Andrej Plenković koji će i svečano otvoriti Forum.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Mediji i hrvatske manjinske zajednice –  Kako se predstavljamo? Kako nas  predstavljaju?“ Forum hrvatskih manjina je tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja predstavnike hrvatskih manjinskih zajednica iz zemalja u okruženju. Nakon održanog Foruma premijer će dati izjave povodom objave procjena rasta BDP-a.

“U cilju potpore hrvatskim manjinama, znamo da imamo Hrvate u BiH kao konstitutivan narod. Ovaj današnji sastanak posvećen hrvatskim manjinama i ulozi medija vrlo je bitan. Bitno je da emancipiramo temu identiteta Hrvata koji žive u susjednim zemljama, da podupiremo njihove projekte i programe”, rekao je premijer na početku.

“Mi smo od 2016. do danas učetverostručili proračun središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, plus brojni resori financiraju projekte koji se odnose na Hrvate izvan Hrvatske”, dodaje.

Zatim se osvrnuo na danas objavljenje podatke Državnog zavoda za statistiku.

“Vidjeli ste da je rast u trećem kvartalu, 5,2%, sve to je na tragu naših procjena kao Vlade gdje smo rekli da bi rast BDP trebao biti 5,7 posto ukupno. Ovakav rast je ohrabrenje funkcioniranju hrvatskog gospodarstva”, komentirao je Plenković.