Filipović napao Tomaševića: ‘Govori da su financije tip-top. Onda nema razloga za poskupljenje vode’

Filipović napao Tomaševića: ‘Govori da su financije tip-top. Onda nema razloga za poskupljenje vode’

Filipović kaže da ga zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nije izvijestio o namjeri povećanja cijene vode iako s njim dosta komunicira

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ustvrdio je u četvrtak da nakon odgode primjene Uredbe o visini naknade za korištenje vode, ali i ranijih vladinih intervencija prije svega u cijenu struje, nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu, ali ni u drugim jedinicama lokalne samouprave.

“Nema potrebe za tim, živimo u kriznom vremenu, možete vidjeti da se ubrzo predstavlja proračun Grada Zagreba od 16,6 milijardi kuna – nikada veći, a gradska uprava govori da su financije stabilizirane i da je sve tip-top, pa postavljam pitanje zašto bi netko u takvoj situaciji rekao da će povećati cijenu vode građanima za 20 posto?”, rekao je Filipović u izjavi nakon sjednice vlade.

Vlada je, naime, u četvrtak na godinu dana odgodila primjenu Uredbe o visini naknade za korištenje voda. Ta uredba trebala je stupiti na snagu 1. siječnja 2023. godine, a kad bi se to dogodilo visinu naknade vodovodi bi plaćali prema zahvaćenoj, a ne isporučenoj količini vode.

“Nema nikakvog razloga da dođe do povećanja cijene vode, a sve one koji su to namjeravali učiniti pozivam da o tome uopće ne razmišljaju”, dodao je Filipović., prenosi danas.hr