Dalić: Plakao sam u Rusiji, sad više ne plačem, samo sam ponosan

Dalić: Plakao sam u Rusiji, sad više ne plačem, samo sam ponosan

Hrvatska nogometna reprezentacija remijem protiv Belgije osigurala je osminu finala, a nakon senzacionalnog raspleta u skupini E saznali smo da ćemo u njemu igrati protiv Japana, momčadi koja je uspjela u skupini nadmašiti Njemačku i Španjolsku. 

Dan nakon novog velikog uspjeha za hrvatski nogomet, novinarima se obratio izbornik Vatrenih Zlatko Dalić: 

– Gledao sam utakmicu na miru i moj dojam o tih 98 minuta je puno bolji nego jučer. Kontrola, sve je bilo na vrhunskom nivou. Kada se slegnuo adrenalin, mislim da je to bilo izvrsno. Imali smo kontrolu. Imali smo dvije-tri situacije koje su mogle biti pogubne, ali to je Belgija stvorila u zadnjih 15-ak minuta, kad je krenula na sve ili ništa, a nastale su iz naših pogrešnih postavljanja. No kompletna priča bila je sjajna, bilo je puno dobrih stvari. Po statistici smo pretrčali 122 kilometra, slično kao i protiv Kanade, znači nismo fizički pali. Moj dojam je, nakon što sam vidio snimku, još bolji nego jučer.

 O JAPANU

– Bila je teška utakmica za obje ekipe, Španjolci su poveli rano i mislili da je gotovo, no Japan, po običaju, ne posustaje, tako su dobili i Njemačku. Teško je govoriti o tome i neočekivanom ishodu jer da je Kostarika pobijedila, ispala bi Španjolska. Japan je bio brz i odgovoran, na isti je način dobio i Njemačku. Ispale su dosad tri velike momčadi, Belgija, Danska i Njemačka, što govori o kvaliteti drugih reprezentacija. Da smo birali rasplet prije kraja grupne faze, možda bi neki rekli Japan, ali nakon što smo ih vidjeli protiv Nijemaca i protiv Španjolske vidimo da su sve samo ne lagan protivnik., prenosi HRT