Policija Božića tereti za pokušaj ubojstva, objavili snimku uhićenja

Policija Božića tereti za pokušaj ubojstva, objavili snimku uhićenja

U Solinu je jučer poslijepodne uhićen 29-godišnji Ivan Božić. Uhvaćen je u jednom stanu u koji su upali specijalci i odveli ga na kriminalističko istraživanje, a uz njega uhićene su još tri osobe, što je potvrđeno iz policije., javlja HRT

Policija je na YouTube kanalu MUP-a objavila i snimku uhićenja.

Tijekom uhićenja Božić nije pružao otpor.

U bijegu je bio od srijede u jedan sat poslije ponoći, nakon što je u središtu Splita svojim vozilom oborio 20-godišnjeg prometnog policajca koji je u bolnici završio s ozljedama opasnima za život, no na sreću je stabilno.

– Tijekom jutra smo uspjeli identificirati vozilo, pokrenuti aktivnosti potrage vozilo i pokrenuti druge radnje. Kad smo pronašli vozilo, utvrdili smo tko je osoba koja bi se mogla dovoditi u vezu s tim djelom. Jučer u 16.40 sati zatekli osobu koju dovodimo u vezu s kaznenim djelom, 29-godišnjaka koji je u policijskoj upravi – rekao je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i istaknuo da ga terete za pokušaj ubojstva.

– Privedene su još četiri osobe, koje se dovode u vezu s kaznenim djelima pomaganja, a jedna za remećenje reda i mira . Tijekom dana će se dovršiti istraživanje i razjasniti uloga svih ostalih – rekao je.

Komentirao je i pitanje o ranijoj oduzetoj vozačkoj dozvoli te istaknuo kako je to vjerojatno nepravomoćno, ali da će biti otegotna okolnost.

– Radilo se o jednom vrlo organiziranom postupanju, nismo imali ništa osim da je policijski službenik završio s teškim ozljedama, rekao je Marendić i dodao da je to bilo zatvaranje kruga uz pomoć informacija s terena.

– Pregledali smo 30-ak objekata, rekao je.

Kaže da su u ova dva dana intenzivnog traganja pronašli i nešto droge i drugih stvari, no potvrdio je da nisu ništa našli kod uhićenog Ivana Božića.

Načelnik Marendić se ispričao Splićanima zbog problema u prometu koji su nastali tijekom dvodnevne potrage.

– Ne vjerujem da je bio u strahu od odmazde. Jako smo vodili računa da postupamo kao policijska služba, nas ne vodi odmazda, rekao je načelnik.