Užas u ambasadi: Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu dobilo paket sa životinjskim očima

Užas u ambasadi: Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu dobilo paket sa životinjskim očima

Krvavi paketi su stigli na adrese ambasada u Mađarskoj, Hrvatskoj, Poljskoj…


Pakete u kojima su se nalazile životinjske oči dobilo je nekoliko ukrajinskih veleposlanstava u Europi, objavilo je danas ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, piše Reuters.

Krvavi paketi stigli su nakon niza pisama bombi koje su poslani na nekoliko adresa u Španjolskoj, uključujući ukrajinsko veleposlanstvu u Madridu.  

Paketi, natopljeni tekućinom karakteristične boje i mirisa, poslani su veleposlanstvima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu te konzulatu u Brnu, napisao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko na Facebooku.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu tvrdi da će uskoro poslati priopćenje za medije

“Vandaliziran je ulaz u rezidenciju veleposlanika u Vatikanu, veleposlanstvo u Kazahstanu dobilo je dojavu o napadu, koja kasnije nije potvrđena. Veleposlanstvo u SAD-u primilo je pismo s fotokopijom kritičkog članka o Ukrajini, ali je, kao i većina drugih koverti, i ovo pismo stiglo istodobno s ostalima s područja jedne europske zemlje”, napisao je Nikolenko koji je citirao ministra Dmitrija Kulebu. 

“Imamo razloga vjerovati da je ovo pomno isplanirana kampanja za sijanje straha i zastrašivanja ukrajinskih ambasada i konzulata. Ne mogu nas zaustaviti na diplomatskom polju pa nas zastrašuju. No, mogu odmah reći da su ovi pokušaji beskorisni. I dalje ćemo uspješno raditi na pobjedi Ukrajine.” , prenosi dnevnik.hr