Koliko se daleko stiglo u procesuiranju ratnog zločina na Ovčari?

Koliko se daleko stiglo u procesuiranju ratnog zločina na Ovčari?

U Zagrebu je održan okrugli stol “Ovčara – zločin bez kazne” u organizaciji Udruge Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara. Udruga okrugle stolova organizira od 2016., kada su podnijeli i kaznenu prijavu za ratni zločin, a cilj je provjeriti koliko se daleko stiglo u procesuiranju ratnog zločina od kojega je prošla 31 godina.

– Nadam se da će pomaka biti. Osobno sam uspjela tužiti RS i nakon 3 godine sam dobila odštetu. Isto kao što je bila neprimjerena kazna za zločine, tako je isto neprimjerena odšteta, jer nikakav novac ne može nadoknaditi koliko je vrijedilo moje dijete, istaknula je Irena Kačić, majka Igora Kačića, najmlađe žrtve Ovčare.

– Ali meni je najveća satisfakcija što je Srbija priznala zločin, dodala je.

– Cilj je zapravo vidjeti koliko daleko se stiglo u procesuiranju, odnosno neprocesuiranju ratnih zločina počinjenih na Ovčari. Gdje je zapela istraga? Evo do danas s 22. godinom, od 59 osumnjičenika protiv kojih je podnesena kaznena prijava, dovršena je istraga za njih 14, istaknula je predsjednica Udruge “Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara” Zorica Gregurić., javlja HRT