Livaković nakon tri obranjena jedanaesterca: Japanci su jako spremni, ali i mi smo!

Livaković nakon tri obranjena jedanaesterca: Japanci su jako spremni, ali i mi smo!

Dominik Livaković bio je junak Vatrenih obranivši čak tri jedanaesterca u raspucavanju i odvevši Hrvatsku među osam najboljih ekipa svijeta!

– Stvarno je super osjećaj, najviše zbog ekipe. Atmosfera je odlična, hvala i ovim navijačima što su došli, rekao je i odao priznanje Japancima:

– Stvarno su radili presing vrhunski od početka, jako su spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 teških minuta i pobijedili kad je bilo najteže. Super je osjećaj, jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri, rekao je Livaković, prvi vratar koji je obranio prva dva udarca s 11 metara u raspucavanju na Svjetskom prvenstvu.

Snimke obrana su OVDJE

– Ova utakmica je stvarno pokazala kakva smo ekipa i kakvo imamo zajedništvo. Penali su neki kažu lutrija. Čestitam svima, igračima i stožeru, rekao je Nikola Vlašić, priznavši:

– Vježbali smo jedanaesterce na treningu.

– Znali smo koje su njihove vrline, ali i mane. Dominirali smo utakmicom, nismo zabili i riješili to prije, ali penali su isto dio utakmice. Ponekad treba pohvaliti i Japan, to su stvarno bili odlični centaršutevi. Zabili su gol, mi smo poslije dominirali i mislim da smo trebali i pobiediti, smatra Vlašić.

– Mislim da će Brazil pobijediti, vidjet ćemo, iako bilo je puno iznenađenja na ovom SP-u. Sve je moguće, to je floskula, ali stvarno je sve moguće, tko je očekivao da će Japan pobijediti u skupini gdje su Španjolska i Njemačka, zaključio je Vlašić.

– U četvrtfinalu smo. Pokazali smo karakter i širinu, da možemo. Japan je trkački moćan, nije ih bilo lako probiti, dobili su Španjolcke i Nijemce, ali prošli smo ih, kaže Borna Barišić i nastavlja:

– Imam dosta grčeva, ali spreman sam, ovdje je svaki igrač bitan, svi radimo sto posto, i tko igra i tko ne igra. Ušao sam, zadovoljan sam, hvala Bogu sve je dobro prošlo, dodao je.

– Spremni smo za bilo koga, imamo karakter i samopouzdanje, kaže Barišić o četvrtfinalu, gdje nas čeka Brazil ili Koreja, piše HRT.