Zlatko Dalić nakon plasmana u četvrtfinale: ‘Nemoj nikad Hrvata podcijenit, idemo do kraja’

Zlatko Dalić nakon plasmana u četvrtfinale: ‘Nemoj nikad Hrvata podcijenit, idemo do kraja’

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Japan sa 3-1 (1-1), a Hrvatska čeka boljega iz dvoboja Brazila i Južne Koreje.

Nakon 120 minuta bilo je 1-1, poveo je Japan golom Daizena Maede (43), a na 1-1 poravnao je Ivan Perišić (55), Prilikom izvođenja 11-eraca u junaka izrastao Dominik Livaković koji je obranio tri udarca Japanaca.

Dalić nije skrivao oduševljenje prilikom izlaska pred novinare:

“Išli smo među osam, bila je borbena, kvalitetna utakmica. Odigrali smo borbeno. Ući u osam najboljih je veliki rezultat. Mogu samo čestitati dečkima. Protivnik je bio vrlo angažiran, imali smo kontrolu pasa, ali smo onda sami sebe doveli u probleme. S par loših dodavanja smo napravili lošu situaciju. Kasnije smo malo promijenili stil igre, nismo igrali na kratka dodavanja nego smo malo preskakali igru”.,

naš izbornik nije zaboravio napise japanskih medija uoči susreta, kao i najave njihovih igrača.

“Japanci su govorili prije utakmice da će lako s nama. Nemoj nikad Hrvata podcijenit. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni i vjerni. Idemo do kraja. Opet nam se to vratilo, ta upornost i vjera. Čestitam svima.”

“Naš protivnik je bio u kompaktnom bloku, primili smo gol iz prekida što nam se nije dugo dogodilo. Taj gol nas je malo uneredio. Nemam što prigovoriti dečkima. Imali smo nekih problema, ali mislim da je sve ostalo bilo okej. Taj Japan je pobijedio Njemačku i Španjolsku”, piše danas.hr