Opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici! Odjekuju detonacije, oglasile se sirene za uzbunu

Opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici! Odjekuju detonacije, oglasile se sirene za uzbunu

Ranije su članovi općinske izborne komisije u Sjevernoj Mitrovici u pratnji kosovskih specijalaca upali u prostorije koje je Centralna izborna komisija Kosova koristila tijekom prethodnih izbora

Danas su se u Kosovskoj Mitrovici oglasile sirene za uzbunu. Ova uzbuna čula se nakon što su ranije danas službenici Centralne izborne komisije u pratnji Kosovske policije upali u zgradu općine Zubin Potok.

Ranije su članovi općinske izborne komisije u Sjevernoj Mitrovici u pratnji kosovskih specijalaca upali u prostorije koje je Centralna izborna komisija Kosova koristila tijekom prethodnih izbora, prenosi Nova.rs. Kako se doznaje, gradom odjekuju detonacije od topovskih udara, a oglasile su se i sirene.

Inače, 18. prosinca trebali bi se održati izbori nakon što su Srbi napustili kosovske institucije.

Podsjetimo, tenzije na Kosovu ne smiruju se. Tako je oko 300 srpskih policajaca i policijskih zapovjednika iz četiri općine sa sjevera Kosova prije mjesec dana podnijelo ostavke u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici. Policajci su se zajedno pojavili ispred stanice u Kosovskoj Mitrovici noseći u rukama ostavke napisane na ćirilici. Policajci su se tako pridružili masovnoj akciji kosovskih Srba u jeku krize zbog odluke vlade Kosova o preregistriranju tablica izdanih u Srbiji.