“To nisu ustavne promjene. To je drska agresija i seljački nasrtaj na ustav!”

“To nisu ustavne promjene. To je drska agresija i seljački nasrtaj na ustav!”

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjetu je Dubrovniku.

Komentirao je smrt umirovljenog generala Miljavca.

“Ma užas. Moj dobar znanac, mogu reći i prijatelj. Puno smo razgovarali zadnjih desetak godina. Bio je uvijek u dobroj fizičkoj spremi. Korona ga je povukla natrag i kako je tvrdoglav, nije to htio priznati. I pao je, nitko nije vidio kako. Fizički je radio na viljuškaru. Jutros sam baš bio jadan kad sam to čuo”, rekao je predsjednik., prenosi N1

Komentirao je lažne dojave o bombama.

“Locirati i uhititi. To su očito ljudi koji nemaju ta sredstva na raspolaganju, ali imaju kapacitet da siju strah među ljudima, a to je kažnjivo. Locirati, uhititi i procesuirati”, ističe.

Predsjednik u tome ne vidi nikakvu vezu s Ukrajinom.

Obuka ukrajinskih vojnika

“To nisu ustavne promjene, to je jedna drska agresija i brahijalni seljački nasrtaj na hrvatski ustav. Nije prvi, ali vidjet ćemo. Ja bih uvijek poslušao gdje je narod. Poslušao, a onda donio odluku. Narod razmišlja još negativnije o tome”, govori Milanović.

“Nitko normalan ne navija za Rusiju. Pomoći na taj način ne možemo. Ta misija je pravno upitna. Za mene je Europska unija nakon svih ovih godina prije svega jedna trgovinska asocijacija. To nije obrambeni savez, niti će ikad biti obrambeni savez. Postoji NATO i postoji EU”, dodaje predsjednik.

Milanović ističe da članak 42. Sporazuma o EU govori o tome da EU može imati ove vrste misija samo izvan članica EU-a.

“Dakle, ne može biti na teritoriju zemlja članica. To naprosto nije predviđeno”, objašnjava.

Uskoro opširnije…