Sud ponovno put blokirao Tomaševićevu odluku, mjera roditelj-odgojitelj ostaje do daljnjeg

Sud ponovno put blokirao Tomaševićevu odluku, mjera roditelj-odgojitelj ostaje do daljnjeg

Odluka gradske vlasti prvi je put zaustavljena u srpnju, nakon čega je zagrebačka Skupština

Visoki upravni sud danas je još jednom obustavio primjenu mjere roditelj-odgojitelj koju je Grad Zagreb ponovno donio, doduše u nešto izmijenjenom obliku, nakon što je Sud prvi put srušio tu odluku nove gradske vlasti. To znači da se nova odluka Grada Zagreba neće primjenjivati sve dok Sud ne odluči je li ona zakonita. Sporne u ovom trenutku i dalje su tzv. kompenzacijske mjere, te rok prilagodbe primjene nove odluke.

To znači da je mjera roditelj-odgojitelj još uvijek na snazi, i to u onom obliku u kojem ju je donio bivši gradonačelnik Milan Bandić.

Visoki upravni sud je početkom srpnja prvi put srušio odluku zagrebačke vlasti o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj. Peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda tada je presudilo kako su izmjene odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, koje je donio Grad Zagreb, “kvazi retroaktivne”. Tom odlukom na snagu je vraćena mjera pokojnog Bandića koja je trebala trajati sve dok posljednjem korisniku mjere dijete ne navrši 15 godina., doznaje TELEGRAM