Markovina: Bilo bi pošteno da Milanovića kandidiraju Domovinski pokret i Most

Markovina: Bilo bi pošteno da Milanovića kandidiraju Domovinski pokret i Most

“Milanović je danas desničarski populist, tuđmanist koji igra na najniže nacionalističke strasti, koji odlikuje ljude optužene za ratni zločin i prijateljuje s Orbanom i Dodikom,” kaže politički analitičar Dragan Markovina. “Da je Kolinda Grabar Kitarović radila nešto takvo, bila bi pod velikim pritiskom lijeve scene, a danas dio te iste scene odbija vidjeti što Milanović radi.”

Markovina smatra da Grbin želi ponovno podržati Milanovića na predsjedničkim izborima dijelom jer se boji Milanovićevih suradnika u stranci, a dijelom jer se nada i sam iskoristiti njegovu eventualnu pobjedničku auru.

“Teze koje promovira Milanović u javnom prostoru podržavaju još samo Domovinski pokret i Most. Mislim da bi bilo pošteno da na sljedećim izborima te dvije grupacije isteknu Zorana Milanovića kao svog kandidata, to onda ne bi bila prevara birača.”

Zoran Milanović od početka svoje karijere nije bio ništa drugo nego elita ove zemlje, a sada prodaje trumpovsku anti-establišmentsku retoriku, smatra Markovina: “Od diplomacije, preko vodstva SDPa do mjesta predsjednika, čovjek je mjerna jedinica za establišmnet.”

SDP ne može računati na podršku bilo koje druge srodne stranke u kombinaciji kojoj bi na čelu bio Zoran Milanović, zaključuje on. “Ako netko smatra da je ovo što Milanović govori komplementarno sa socijaldemokracijom, onda ili SDP mora promijeniti ime ili se odreći povijesnog nasljeđa.”, prenosi N1