Sakoman zbog šokantnih izjava pozvan na razgovor na policiju, a sutra će na razgovor u DORH

Sakoman zbog šokantnih izjava pozvan na razgovor na policiju, a sutra će na razgovor u DORH

Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti prepričao je šokantne detalje s policijske intervencije u Zagrebu na Staru godinu. Zbog svega je pozvan na razgovor na policiju.

Slavko Sakoman, psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti, opisao je šokantne detalje s navodne policijske intervencije u Zagrebu 31. prosinca prošle godine. Prema njegovim riječima, jedan od tri policajca koja su stigla na intervenciju zbog glasne glazbe, izvadio je i ponudio kokain. Tvrdi, policajac i policajka su ga i sami konzumirali.

Za DNEVNIK.hr kaže kako su ga zbog njegovih izjava već zvali na razgovor iz zagrebačke policije, a sutra će na razgovor u DORH.

Sakoman je za N1 televiziju ispričao kako su policajci na Staru godinu stigli na intervenciju, a zatim i ostali s osobama koje su zatekli u stanu. Izvadili su kokain i nudili ga te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.

Sakoman je za slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Majka liječenog ovisnika ispričala je kako je redovnim testiranjem sina otkrila da joj se sin opet drogira. Policija je u stan došla jer su se susjedi žalili na glasnu glazbu. Došla su tri policajca.

“Ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao”, rekao je Sakoman. Dva su policajca šmrkala, treći nije.

Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno.

“Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima”, istaknuo je psihijatar.

Za DNEVNIK.hr. rekao je da sin dužnisnika nije konzumirao kokain.

Tvrdi kako je uvjeren da priča nije izmišljena te dodaje kako bi bilo blesavo da takvu izjavu samo tako prenese javnosti ako nije potpuno siguran u istinitost. Spreman je i svjedočiti nadležnim tijelima ako ga pozovu. Rekao je i kako ne bi želio da ijedna od obitelji tih djelatnika MUP-a pretrpi štetu, piše N1.