Nacional donosi transkripte prvorazredne političke trgovine HDZ-a i SDSS-a

Nacional donosi transkripte prvorazredne političke trgovine HDZ-a i SDSS-a

Tjednik Nacional u današnjem izdanju donosi nove transkripte iz najužeg kruga premijera Andreja Plenković. 

Kako piše Nacional, donedavni posebni Plenkovićev savjetnik Josip Jelić i bivši predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić u porukama na Viberu Plenkovića oslovljavaju s “hefe” i “šef”, a poruke, navodi dalje tjednik, otkrivaju kako se Jelić kao osoba od Plenkovićeva povjerenja uplitao u javne nabave, uhljebljivanja, kreiranje izbornih lista, pa i u prekrajanje ministarstava.

Nacional na naslovnici donosi i sljedeći transkript:

Jelić: Kruno, račun je ostao jebemti.

Jakupčić: Može li na račun stranke ovaj puta?

Jelić: Prodano!

Jakupčić: Samo da šef ne sazna..”

“Zvao me hefe, kaže, ni slučajno on nigdje”

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić na Facebooku je objavio još jednu poruku u kojoj, kako je naveo, Jelić prenosi što mu je rekao Plenković: “Sad me zvao hefe, kaže, ni slučajno on nigdje…”

Isto tako Jelinić dodaje:

‘ Donosimo nove šokantne transkripte o prvorazrednoj političkoj trgovini HDZ-a i SDSS-a, popis od više od 30 firmi koje su trebale dobiti poticaje po sistemu SDSS će HDZ-u osigurati političku podršku i saborsku većinu, HDZ će transferirati milijune kuna za podršku poslovanju za tvrtke koje će se uredno prijaviti na natječaj, ali prvenstveno onima koje će se naći na posebnom popisu koje će dostaviti SDSS. A na njemu se samo za poticaje u 2019. nalazilo više od 30 tvrtki.”, napisao je