Zoran (25) ukrao bocu Jägermeistera iz Konzuma. Mora 12 mjeseci u zatvor…

Zoran (25) ukrao bocu Jägermeistera iz Konzuma. Mora 12 mjeseci u zatvor…

Zoran (25) osuđen je na 12 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe boce alkoholnog pića Jägermeister iz Konzuma.

Prema presudi, krađa se dogodila predlani u veljači oko 16.30 sati u Konzumu u Ulici Gustava Krkleca broj 1a u Varaždinu.

“Prošavši blagajnu trgovine bez plaćanja, uzeo je i za sebe zadržao bocu alkoholnog pića Jagermeister, vrijednosti 139,99 kuna. Prolaznik na prostoru obližnjeg skate parka uočio je da za njim trči djelatnica zaštitarske službe te ga sustigao biciklom i rekao mu da vrati bocu., doznaje danica.hr

U nakani da zadrži otuđenu stvar, naglo se okrenuo i rukama naguravao prolaznika, udarao ga rukama u prsa, nekoliko puta otvorenom šakom po glavi, te nogom u desno koljeno, govoreći mu što on hoće od njega, da bi se po nailasku drugog prolaznika pokušao udaljiti u smjeru Hallerove aleje.

Osuđivan za prijetnje

No, potonji ga je sustigao i zadržao do dolaska djelatnice zaštitarske službe. Dakle, zatečen je pri počinjenju kaznenog djela krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabio je silu protiv neke osobe, čime je počinio razbojničku krađu”, navodi se u presudi.

Zoran je naveo kako je točno sve što je sud tu naveo: “Jako mi je žao zbog svega, nemam opravdanja za to. Jednostavno mi je u tom trenutku tako došlo da sam počeo trčati s tom bocom jegera. Obećavam, tako nešto više se neće ponoviti”.

Sutkinja ga je osudila na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je dosad već dvaput pravomoćno osuđivan na zatvorske kazne zbog kaznenih djela prijetnje. To mu je bila posebno otegotna okolnost, a olakotne su priznanje djela i mala vrijednost ukradenog pića.

Kako je presuda već postala pravomoćna, Zoran će se uskoro morati javiti na odsluženje jednogodišnje zatvorske kazne.