17 GODINU ZA REDOM BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA PROVODI PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJAPODUZETNIKA I NJIHOVIH ZAPOSLENIKA

17 GODINU ZA REDOM BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA PROVODI PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJAPODUZETNIKA I NJIHOVIH ZAPOSLENIKA

Ugovor za provođenje „Programa usavršavanja managera-PUMA” za 2023. godinu, koji Brodsko-posavska županija, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), uspješno provodi već 17 godina, potpisan je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave. Programom PUMA provodi se edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika, njihovih zaposlenika te nadarenih studenata Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije, a kroz održavanje jednodnevnih seminara tijekom godine s eminentnim predavačima i temama iz područja poduzetništva i managementa u poduzetništvu.

Ugovor su potpisali  direktor Regionalnog ureda HUP-a Osijek, dr.sc. Ivan Sarić i župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić.  Do sada je radionice i seminare, koje su se bazirale na aktualnim temama kao što je Zakon o radu, analiza financijskog poslovanja, javna nabava i aktualne mjere Vlade RH,  uspješno prošlo 2812 poduzetnika koji su imali prigode razmijeniti mišljenja i implementirati ih u svoje poslovanje.
Župan Marušić istaknuo je kako je lijepo čuti pozitivne povratne informacije pogotovo u vrijeme globalnih neizvjesnosti uzrokovanih socio-ekonomskim promjenama, elementarnim nepogodama i sukobima. Stoga je izrazio i nadu da će u narednom razdoblju ovakav format komunikacije i edukacije biti od velike koristi našem gospodarstvu i poduzetništvu.

Temeljem Plana razvoja Brodsko-posavske županije za razdoblje 2021. – 2027., postizanje navedenog prioriteta i cilja ostvarivat će se i dalje kroz realizaciju Mjere 1.3. “Jačanje institucionalne podrške poduzetnicima”, odnosno, kroz provedbu projekta „Program usavršavanja managera – PUMA“ za što je u Županijskom proračunu za 2023. godinu osigurano  6.637,00 eura.

Temeljem potpisanih ugovora HUP se, u Županji, obavezuje provesti edukativne seminare u sklopu Programa za poduzetnike i njihove zaposlenike s područja županije i za mlade nadarene studente Sveučilišta u Slavonskom Brodu te studente Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Županije, što uključuje  predavače, prostor i tehničku potporu za provedbu seminara za najmanje 100 polaznika.