Jeste li čuli za trik s pizzom i kockicom leda? Obavezno ga primijenite kad je budete pekli, oborit će vas s nogu!

Jeste li čuli za trik s pizzom i kockicom leda? Obavezno ga primijenite kad je budete pekli, oborit će vas s nogu!

Uvijek je izazov postići da vam pizza koju pečete kod kuće bude dobra kao ona iz pizzerije, a cilj je, nažalost, mnogima nedostižan. Sve dok ne doznaju korisne male trikove poput ovog. Za razliku od brojnih drugih trikova koji se odnose na što bolje tijesto, ovaj je usmjeren na nadjev.

Volite li da vam je pizza sočna i da se sir lijepo topi i rasteže umjesto da je sparušen i skoren, kad idući put budete radili pizzu, rastegnite tijesto kao što i inače radite pa na vrh dodajte 2-3 kockice leda,  Kad se led otopi, izvadite pizzu iz pećnice i po pizzi posložite sir i ostatak nadjeva pa je vratite natrag u pećnicu.

Zahvaljujući ovom triku led će se s površinom tijesta stopiti u škrobasti umak, koji će u kombinaciji sa sirom rezultirati zapanjujuće sočnom pizzom i sirom koji se neodoljivo razvlači kad zagrizete u nju.

Riječ je o starom triku koji se koristi prvenstveno za pizze s puno sira jer imitira tehniku koja se primjenjuje u pripravi popularne tjestenine cacio e pepe (tjestenina sa sirom i paprom) – u tom se slučaju koristi voda u kojoj se kuhala tjestenina jer je puna škroba pa se, kad se pomiješa s naribanim sirom, formira ukusni, bogati umak., piše slobodna