Medicinska sestra antivakserica djeci ubrizgala lažno cjepivo. Sad ih moraju ponovno cijepiti

Medicinska sestra antivakserica djeci ubrizgala lažno cjepivo. Sad ih moraju ponovno cijepiti

Medicinska sestra u Španjolskoj pokrajini Baskiji našla se u velikim problemima nakon što je optužena da je djecu cijepila s lažnim cjepivima. Istraga se proširila na više od 400 djece, a do sada je skupina od 42 roditelja digla optužnicu protiv nje, piše Euronews.

Jedna od zabrinutih majka bila je Laura Alonso koja je odmah posumnjala da nešto nije u redu kada je vidjela prozirnu tekućinu na ruci kćeri. Osim boje, čudna je bila i brzina kojom je sestra ubadala dijete.

– Bilo je nemoguće primijeniti cjepiva tom brzinom, nije bilo vremena da se unese doza – rekla je Alonso, koja je po struci također medicinska sestra.

Roditelji u strahu

Nakon pritužbi nekoliko roditelja odlučili su provesti istraživanje kako bi provjerili stupanj imuniteta djece koja su cijepljena u klinici.

Kada su testirali 50-ak djece shvatili su da ona koje je cijepila neimenovana medicinska sestra nisu propisno cijepljena. Regionalne zdravstvene vlasti potvrdile su da je medicinska sestra na dopustu.

– Roditelji su osjetili da se medicinska sestra čudno ponaša. Učinila je to vrlo brzo i bacila špricu u kantu s dozom unutra – rekao je odvjetnik koji zastupa 42 obitelji.

Zbog svega, vlasti su morale narediti da se djeca dodatno cijepe, ali sada se roditelji boje da ne budu precijepljena., prenose 24sata