Pomoćnom konobaru minimalac 1.200 eura, roštilj majstoru plaća 3.200 eura

Pomoćnom konobaru minimalac 1.200 eura, roštilj majstoru plaća 3.200 eura

Zvuči nestvarno, ali poslodavci na Jadranu uoči turističke sezone doista su odlučili biti široke ruke kad je riječ o plaćama radnika.

Počela je, naime, jagma za kvalitenim radnicima na obali, a neke su plaće astronomske i za europske prilike.

Tako, primjerice, u Dubrovniku, kako je otkrila ekipa RTL Direkta, grill majstora u restoranu može zaraditi čak 3.200 eura, odnosno oko 24.000 kuna! Vlasnik ugostiteljskog objekta koji je objavio oglas potvrdio je da doista nudi baš tu plaću.

“Naravno, to ovisi o njegovu znanju i želji za radom”, dodao je poslodavac iz oglasa, ali nije precizirao što je sve u opisu posla.

Velikim primanjima nove radnike vabe i u istarskoj Valamar rivieri, najvećem hotelijeru u Hrvatskoj koji je u austrijskim rukama, piše Danica.hr.

Plaće u lipnju, srpnju i kolovozu za kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1.000 i 1.200 eura neto.

U špici ovogodišnje sezone, obećavaju u Valamaru, jamče minimalna neto primanja od 1.000 do 1.800 eura za djelatnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima. Dakle, nitko neće zarađivati manje od toga za redovno radno vrijeme, piše N1.