Pomoćnom konobaru minimalac 1.200 eura, roštilj majstoru plaća 3.200 eura

Zvuči nestvarno, ali poslodavci na Jadranu uoči turističke sezone doista su odlučili biti široke ruke kad je riječ o plaćama radnika.

Počela je, naime, jagma za kvalitenim radnicima na obali, a neke su plaće astronomske i za europske prilike.

Tako, primjerice, u Dubrovniku, kako je otkrila ekipa RTL Direkta, grill majstora u restoranu može zaraditi čak 3.200 eura, odnosno oko 24.000 kuna! Vlasnik ugostiteljskog objekta koji je objavio oglas potvrdio je da doista nudi baš tu plaću.

“Naravno, to ovisi o njegovu znanju i želji za radom”, dodao je poslodavac iz oglasa, ali nije precizirao što je sve u opisu posla.

Velikim primanjima nove radnike vabe i u istarskoj Valamar rivieri, najvećem hotelijeru u Hrvatskoj koji je u austrijskim rukama, piše Danica.hr.

Plaće u lipnju, srpnju i kolovozu za kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1.000 i 1.200 eura neto.

U špici ovogodišnje sezone, obećavaju u Valamaru, jamče minimalna neto primanja od 1.000 do 1.800 eura za djelatnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima. Dakle, nitko neće zarađivati manje od toga za redovno radno vrijeme, piše N1.