Danas novo ročište Zavadlavu u Splitu. Na prošlom je izvodio cirkus pa su ga poslali u Vrapče

Danas novo ročište Zavadlavu u Splitu. Na prošlom je izvodio cirkus pa su ga poslali u Vrapče

Nakon cirkusa koji je trostruki ubojica radio na prošlom ročištu u Splitu, kad je sutkinji odgovarao na talijanskom, poslali su ga na vještačenje na psihijatriju u Vrapče. Stigao je nalaz: Sposoban je za suđenje

Filipu Zavadlavu ponovno sude. Od 12 sati je ročište u Splitu u ponovoljenom postupku za trostruko ubojstvo.

Nakon cirkusa koji je trostruki ubojica radio na prošlom ročištu u Splitu, kad je sutkinji odgovarao na talijanskom, poslali su ga na vještačenje na psihijatriju u Vrapče.

Stigao je nalaz: Filip Zavadlav potpuno je zdrav hrvatski državljanin koji razumije službeni jezik ove zemlje i jasno razumike ua što ga se tereti. Razumije svoj položaj i položaj drugih ustupku, shvaća pravne posljedice postupka te je sposoban dogovarati obranu sa svojim odvjetnikom, utvrdili su stručnjaci.

Visoki kazneni sud ukinuo presudu

Zavadlav je nakon prvog procesa na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Visoki kazneni sud u rujnu prošle godine ukinuo je presudu naglašavajući da se treba posvetiti utvrđivanju postojanja motiva za ubojstvo tri osobe, odnosno obrazložiti je li Zavadlav djelovao motiviran bezobzirnom osvetom.

Bivši Zavadlavov odvjetnik, Branko Šerić, inzistirao je na tome da Zavadlav prilikom počinjenja kaznenih djela nije bio ubrojiv tražeći novo vještačenje., doznaju 24sata