Provjerite tko će dobiti uskrsnice i o kojim se iznosima radi!

Provjerite tko će dobiti uskrsnice i o kojim se iznosima radi!

Neki će umjesto novca dobiti bonove

Dolazi najskuplji Uskrs, a rijetkima uskrsnice koje bi mogle koliko-toliko popuniti kućne budžete. Dobit će ih veći dio državnog sektora, a bonus radnicima ide i do 200 eura.

RTL je doznao i da više od 50 posto privatnika planira isplatiti uskrsnice od 100 do 300 eura. Neki će umjesto novca dobiti bonove.

Pošta će na račune svojih zaposlenika dostaviti 130 eura za Uskrs. Uz novac, ove godine stiže i poklon bon od 50 eura. 

Uz Hrvatsku poštu, 132 eura dobit će zaposlenici INA-e, FINA-e i Hrvatskih autocesta. Narodne novine svojim će radnicima isplatiti po 100 eura. HEP i HŽ Infrastruktura 80, a jedna od najmanjih uskrsnica sjest će na račune radnika u HŽ Putničkom prijevozu.

‘Teško se živi i bilo bi dobro da to dobije tko god može, jer takva jedna uskrsnica opet će biti potpora građanima, ne samo da mogu dostojnije obilježiti blagdan, nego da možda pokrpaju i neke druge rupe gdje je to moguće’, kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever

Ni u javnom ni u privatnom sektoru, usrksnicu neće dobiti svi. Uvijek isto i kod samozaposlenih. Neće ih nitko nagraditi, osim ako to ne učine sami.

Godina je, tvrde poduzetnici, bila iznimno teška. Koliko će radnika u privatnom sektoru ostati kratkih rukava, poslodavci nemaju točne procjene.

‘Očekujemo da će sigurno 50 posto poduzetnika dati uskrsnice ili samo u novcu ili će to biti kombinacija u novcu i naravi’, istaknula je Ivana Matić, članica Upravnog odbora udruge Glas poduzetnika.

U novcu ili bonovima, svaka je pomoć dobrodošla. Ipak, iznosi na računima trebali bi biti nešto veći u odnosu na lani.

‘Nama je svima u cilju da tijekom godine kontinuirano nagrađujemo naše zaposlenike i za Uskrs, i za regres i za Božić – tako da će se iznosi kretati od 100 do 300 eura’, zaključila je Matić.

Dolazi nam najskuplji Uskrs – svaki treći euro zbog visoke inflacije otpada na hranu, a košarica će u prosjeku biti skuplja 20-ak posto.