Optužnica za ravnateljicu OŠ u Medulinu: Učenika pretukli, a ona nije obavijestila relevantne osobe i službe

Optužnica za ravnateljicu OŠ u Medulinu: Učenika pretukli, a ona nije obavijestila relevantne osobe i službe

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 24. veljače 2023., po dovršetku istraživanja, podignulo pred Općinskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv okrivljene hrvatske državljanke (1972.) zbog počinjenog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina ili postupanje protivno pravilima struke iz članka 173. stavka 3. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenu 50-godišnjakinju tereti da je u veljači 2022. godine, kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove na području Istarske županije, počinila navedeno kazneno djelo, odnosno iako je bila upoznata s događajem u toj ustanovi nije obavijestila relevantne osobe i službe, piše DORH.

Lokalni mediji otkrivaju pojedinosti

Lokalni mediji javljaju kako je riječ o ravnateljici medulinske osnovne škole Emanueli Pinzan Chiavalon i slučaju vršnjačkog nasilja. Tada je na školskom igralištu maloljetni učenik ozlijeđen u napadu drugih učenika.

Ravnateljica iako upoznata s događajem, nije odmah po saznanju o događaju izvijestila roditelje, niti je događaj prijavila nadležnim tijelima kaznenog progona.

Tereti ju se da, također, nije tražila ni pomoć ni procjenu liječnika o potrebi žurne medicinske pomoći maloljetnom učeniku.

A riječ je o događaju koji je podigao buru u javnosti točnije žestoka tučnjava koja se dogodila na igralištu škole a kojom prilikom je nekoliko desetaka osnovnoškolaca, što izravno, a što neizravno, kako su tad pisali mediji, sudjelovalo u premlaćivanju jednog dječaka, piše Ipress.

Dijete je primilo puno udaraca po cijelom tijelu, a u dva je navrata bačeno i na pod te dalje udarano.

Za sporni događaj policija je doznala tek s odmakom od dva dana, ali ne od ravnateljice. Za medije je tad ravnateljica izjavila, među ostalim, i da je za događaj doznala odmah, da je sve trajalo minutu i pol te da je u roku od pet minuta već razgovarala s djecom pa su se međusobno u zbornici djeca i ispričavala, piše Ipress.