Otkriveni detalji impresivne akcije, iz MORH-a poručuju: “Od poziva do polijetanja treba nam 15 minuta”

Otkriveni detalji impresivne akcije, iz MORH-a poručuju: “Od poziva do polijetanja treba nam 15 minuta”

Zahvaljujući brzoj reakciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pacijent je dobio novo srce koje je transportirano Black Hawk helikopterom.

Pacijent koji je jučer, zahvaljujući brzoj reakciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, točnije dežurne posade 194. eskadrile transportnih helikoptera, 91. krila, dobio novo srce, u stabilnom je stanju. Ovo je, ističu iz MORH-a bio, dogovoren let, odazvali su se pozivu transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, no bude li zatrebalo hitno reagirati, od poziva do polijetanja treba im svega 15-ak minuta. 

“Let je otprilike trajao oko sat vremena, to nam ovisi naravno o vremenskim uvjetima i vjetru. Tako smo u jutarnjim satima preveli transplantacijski tim u trajanju od sat vremena”, poručuje Antonija Trupnić, časnica za odnose s javnošću.

Nakon uspješno provedene operacije transplantacijski tim s organom uspješno je prevezen iz KBC-a Split u Zagreb. Sletjeli su u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” gdje ih je dočekalo vozilo za prijevoz transplantacijskih organa.

FOTO: DNEVNIK.HR