Dalić nakon šokantnog remija na Poljudu: Kramarić je trebao odigrati bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara lijevom nogom

Dalić nakon šokantnog remija na Poljudu: Kramarić je trebao odigrati bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara lijevom nogom

Izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare nakon šokantnog remija Hrvatske i Walesa (1:1) na startu kvalifikacija za odlazak na Euro 2024.

Dalićevo obraćanje medijima kasnilo je dvadesetak minuta.

“Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti. Igrali smo dobro, imali kontrolu, a u drugom smo poluvremenu pali nekih petnaestak minuta. Primili smo gol u zadnjoj minuti iz onoga što smo znali da je opasnost. Nogomet ti nekad uzme, a nekad da”, rekao je Dalić.

Petković otpao, Livaja pao na leđa

Izbornik je otkrio kakva je situacija s Markom Livajom, koji je morao ranije izaći iz igre, a ranije je otpao Bruno Petković, koji se vratio u Zagreb. Unatoč tome ne misli zvati nove napadače.

“Neću zvati nikoga. Vidjet ćemo što je s Markom, pao je na leđa i dobio nezgodan udarac. Imamo Musu i Kramarića”, rekao je izbornik pa komentirao Kramarićev pokušaj s 25 metara:

“Moj dojam s klupe o toj situaciji je da je Kramarić trebao odigrati bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara lijevom nogom. To nije bilo rezonski.”

Dalić je najavio da će napraviti određene promjene za gostovanje kod Turske.

“Napravit ćemo neke promjene kada analiziramo utakmicu. Trebamo osvježiti ekipu, nadam se da će svi biti spremni za tešku utakmicu na teškom terenu”, kazao je pa nastavio:

Kramarić se seli u vrh napada

“Idemo na pobjedu. Bitno je ne izgubiti, da ih uskratimo za dva boda, to je naš najveći konkurent. Ušli smo teško u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj.

To je vruć teren u Bursi, navijači su glasni, blizu terena. Međutim, imali smo i mi takvu atmosferu jučer na Poljudu. Treba osvojiti 16, 17 bodova, imamo svoj cilj – plasman na Euro.”

Kramarić će se preseliti u vrh napada, a tko će igrati desno krilo?

“Imamo Pašalića, Vlašića, Majera. Mario je bio standardniji, Nikola se vratio nakon ozljede”, zaključio je Dalić, piše gol.hr.