Prodavačica zavapila: ‘Prestanite s tom odvratnom navikom. Zašto kupci misle da je u redu kad nam to rade?’

Prodavačica zavapila: ‘Prestanite s tom odvratnom navikom. Zašto kupci misle da je u redu kad nam to rade?’

Nedavna studija koju je naručio portal Money.co.uk pronašla je 19 različitih bakterija na raznim britanskim kovanicama i novčanicama, što uključuje dvije bakterije potencijalno opasne za život – Staphylococcus aureus (MRSA) i Enterococcus faecium (VRE).

Prodavačica u supermarketu u Engleskoj otkrila je odvratnu naviku brojnih kupaca. Ona tvrdi da mnogi u usta stavljaju novac ili čak srećke za lutriju te ih je pozvala da to prestanu raditi.

Neki kupci, kaže, znaju čak polizati novac ili srećku prije nego što ih predaju. Napominje kako je to jako nehigijenski i u nekim slučajevima zaposlenici trgovina odbijaju prihvatiti takav novac. Prodavačica ističe da su se ljudi vratili svojim nehigijenskim navikama unatoč koroni te ih je pozvala da prestanu s tom odvratnom navikom u pismu koje je objavio portal LeicestershireLive.

“Zašto su se neki od kupaca vratili pretpandemijskoj, odvratnoj navici držanja novčanica i srećki u ustima? Ili njihovu lizanju? Moji kolege i ja odbijamo prihvatiti takav novac i pitamo imaju li drugu novčanicu ili karticu. Kad je riječ o srećkama, imate 180 dana za provjeru pa ih zamolimo da ih provjere za nekoliko dana. Kako bi oni reagirali da mi počnemo stavljati novac i srećke u usta prije nego što ih predamo njima? Reagirali bi s užasom i gađenjem. Pa zašto onda kupci misle da je u redu kad to nama rade? Ako se odluče požaliti i razgovarati s voditeljem trgovine, naši voditelji potpuno će nas podržati. Molim vas, prestanite s tom odvratnom navikom”, navela je., prenosi večernji list