Internet dočekao papu Franju u 2Pac izdanju: Slika stvorena umjetnom inteligencijom nasmijala svijet

Internet dočekao papu Franju u 2Pac izdanju: Slika stvorena umjetnom inteligencijom nasmijala svijet

Papa Franjo i njegova ogrlica s križom me podsjećaju na neku rap zvijezdu iz ’90-ih, rekli su korisnici Twittera u komentarima na novu sliku pape Franje koja je postala viralni hit na društvenim mrežama

Slika pape Franje u velikoj jakni i s ogrlicom na kojoj je privjesak u obliku križa prohujala je društvenim mrežama. Stvorena je u aplikaciji Midjourney koja ih generira pomoću umjetne inteligencije i postala je viralni hit na Twitteru. Još je u petak objavljena na Redditu i ostavila mnoge s više pitanja nego odgovora. Mnogi su pomislili da se radi o autentičnoj fotografiji pape piše Zadarski.hr.

U posljednjih nekoliko mjeseci umjetna se inteligencija i na njoj temeljene aplikacije brzo razvijaju. Mnogu su počeli dijeliti u njima stvorene slike pa ih tako koristi i Donald Trump. Viralne su postale i slike njegovog navodnog uhićenja. Slika pape potakla je pak brojne šaljive komentare i stvaratelje memova na originalne uratke. “Papa Franjo i njegova ogrlica s križom me podsjećaju na neku rap zvijezdu iz 1990.”, napisao je jedan korisnik. “Papa izgleda kao da snima glazbeni spot u CGI ledenom dvorcu”, zaključio je pak drugi. “Papa izgleda kao da je pastor crkve u koju bi išao Justin Bieber”, napisao je Mason Mennenga, voditelj podcasta “A People‘s Theology”.