Severina proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice!

Severina proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice!

Severina je na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu. U čl. 17 prema kojem su kaznili Severinu piše: “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20 do 100 eura ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.  Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu skrb te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”.  Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.