Dolores Lambaša život je izgubila u tragičnoj prometnoj nesreći, tu večer iznenada je promijenila planove

Dolores Lambaša život je izgubila u tragičnoj prometnoj nesreći, tu večer iznenada je promijenila planove

Tragično preminula glumica Dolores Lambaša danas bi proslavila 42. rođendan. Prije deset godina izgubila je život u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao i njezin kolega glumac Stojan Matavulj

Glumica Dolores Lambaša preminula je 23. listopada 2013. godine slovila je za jednu od najljepših glumica s ovih prostora, a upravo danas napunila bi 42. godine. Dolores se proslavila ulogama u brojnim domaćim serijama, a to su bile ‘Ruža vjetrova’, ‘Najbolje godine’, ‘Dobre namjere, ali i mnoge druge. Osim ulogama, Lambaša je punila stupce medija i svojim ljubavnim vezama. Njena prva veza, za koju je javnost saznala bila je s tada 49-godišnjim Ivom Gregurevićem. Dolores je započela vezu s njim kada je imala samo 21. godinu. Imala je veliki talent za glumu, ali zli jezici tada su govorili kako je uspjela upisati studij glume samo zato što ju je Gregurević uveo u kazališne i filmske krugove. 

Vezu su prekinuli prije no što je Dolores trebala diplomirati na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Ivo je kazao u jednom intervjuu kako je o vjenčanju ozbiljno razmišljao, no da je shvatio da to ne bi bilo ono što on od braka očekuje, dok je Dolores sljedećim riječima obrazložila razloge za prekid

– Meni i Ivi nije presudila velika razlika u godinama, kao što mnogi misle, nego smo pali na testu međusobnog povjerenja, što se događa mnogim parovima – rekla je tada Dolores.

Utjehu nakon prekida pronašla je u Frani Lasiću, kolegi koji je od nje bio stariji 30 godina. Dvije godine su izdržali zajedno, no šuškalo se kako su se često svađali zbog materijalnih pitanja. Lasić je, nakon što je Dolores objavila da više nisu zajedno na društvenim mrežama, navodno doživio emocionalan krah. 

 ”Obavještavamo sve drage ljude da se danas, nakon duge i dobro skrivane bolesti, odselila iz naših srca i zauvijek nas napustila ljubav Dolores Lambaše i Frane Lasića”, status je koji je podijelila na Facebooku glumica nakon prekida. 

U isto vrijeme, fotografi su je u Umagu snimili s poduzetnikom Josipom Radeljakom. Da uživa bilo je očito i po objavama na društvenim mrežama. 

 ”Dolores Lambaša provodi neodoljivo ljupke dane i noći u Umagu, u Hotelu Cristal… Po danu plovi na ‘Maloj Italiji’, navečer uživa u istarskim specijalitetima i posjećuje unutrašnjost Istre. Tajanstvena i slana u pjeni noćnih planktona, mirišljava od mora, mamljivija od zora…” napisala je Šibenčanka na Facebooku. Kasnije je u emisiji ‘Red Carpet’ Nove TV objasnila što se stvarno dogodilo. 

– Ispalo je tako da smo Frane i ja prekinuli zbog Josipa. No istina je miljama daleko. Mi smo prekinuli još u proljeće, ali smo ostali u istom stanu i šutjeli smo o tome, ponajviše zbog premijere filma ‘Vjerujem u anđele’. Nakon tog nekog vremena otišla sam u Umag u jedan hotel, u kojem je u isto vrijeme odsjeo Josip Radeljak. Tako je to krenulo – prijetila se tada Lambaša. 

No, to je bio samo početak njihove romanse. Dolores i Dikan počeli su se sve češće zajedno pojavljivati u javnosti, a s njima je nekad bila i njegova kći Lana Radeljak. Činilo se prema tome da se Lambaša dobro slaže s tada malenom djevojčicom koja je rano ostala bez majke, glumice Ene Begović.

– Lana je dala mom životu puni smisao. Neobično sam jako vezana uz nju. Pazim da je među najboljima u školi, pratim je stalno u svemu i podržavam. Izrasta u nevjerojatno talentiranu djevojčicu, mudra je i suptilna, vrlo nježna – ispričala nam je Lambaša u intervjuu 2011. godine. Tada se povukla i iz javnosti , te je mjesecima nije bilo moguće vidjeti u medijima.  No, ni ta ljubav nije potrajala, te su 2013. godine prekinuli. 

Inače, Dolores je rođena u Šibeniku 1981., gdje je završila jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu ‘Ivana Lukačića’.  U serijama  je debitirala 2006. godine ulogom Ruže u ”Odmori se, zaslužio si”. Zatim su uslijedila gostovanja i uloge u ”Zauvijek susjedi” i ”Zakon ljubavi”, a u ”Najboljim godinama” tumačila je lik sportašice koja je u uvjerenju da je u njezinu tijelu zarobljen muškarac. Osim u serijama, Dolores je ostvarila i nekoliko filmskih uloga, a najpoznatija je ona u filmu Nikše Sviličića ”Vjerujem u anđele”.

Prije točno devet  godina u prometnoj nesreći pokraj Slavonskog broda izgubila je život. U trenutku kad joj je život tragično okončan imala je samo 32 godine, a s njom je u automobilu bio i glumac Stojan Matavulj koji je zbog nesreće proveo osam mjeseci u zatvoru. Stojan i Dolores vraćali su se iz Beograda gdje su bili na kazališnoj predstavi, a usput su se odlučili zaustaviti u Iloku da bi posjetili Stojanova prijatelja Željka Sladetića. Malo vina iz tamošnjeg vinskog podruma umorilo je glumce koji su odlučili unajmiti sobe u hotelu Dunav, a sutradan su se trebali naći s vlasnikom na doručku. Usred noći promijenili su planove i ipak odlučili krenuti na put

Prije smrti Dolores je radila na autobiografskom romanu, a novinarka Silvana Menđušić snimila je dokumentarac ”Naslovnica” koji je otkrio što je glumica planirala, ali i od čega je strahovala., piše večenji list