Mejašima otkazan koncert u Puli: Ne možemo nastupiti jer kažu da je to birtijaška glazba

Mejašima otkazan koncert u Puli: Ne možemo nastupiti jer kažu da je to birtijaška glazba

Nikola Bosilj iz Mejaša je za Večernji List rekao kako su od organizatora saznali da im je koncert u Puli zakazan za 1. srpnja otkazan jer od Grada Pule nisu dobili dozvolu za ovaj koncert i organizator im je prenio objašnjanje od grada, a i dečki iz benda su poslali upit u Grad Pulu kako bi saznali zašto su dobili odbijenicu

Grupa Mejaši 1. srpnja je trebala održati koncert ispred Kaštela u Puli, ali prije nekoliko dana od organizatora su doznali kako je njihov koncert otkazan, a Nikola Bosilj iz Mejaša je za Večernji List ispričao i kako se cijela situacija odvijala i što su organizatoru iz Grada Pule poručili kad su rekli da neće izdati dozvolu za ovaj koncert.

– Trebali smo 1. srpnja održati koncert u Puli i prije desetak dana nam je organizator otkazao nastup jer su u gradskom povjerenstvu naveli da je to birtijaška glazba. Mi smo tražili objašnjenje od Grada Pule što je razlog zbog kojeg je koncert otkazan, ali nismo dobili još nikakav odgovor i sada se nameće pitanje do kada mi ne smijemo nastupati u Puli jer smo i prijašnjih godina svirali u Istri i u Puli. Mi promoviramo hrvatsku glazbu i hrvatski tradicionalni instrument tamburu i sviramo po cijelom svijetu i naša glazba i instrument tambura su svugdje dobrodošli osim izgleda ispred Kaštela u Puli. – objasnio je za Večernji List Nikola Bosilj iz Mejaša.

Večernji je poslao upit i gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću te su ga pitali je li upoznat s ovom situacijom i kako komentira objašnjenje koje je stiglo iz Grada Pule da je glazba koju sviraju Mejaši birtijaška i kada dobiju odgovor od gradonačelnika Pule objavit će ga. Podsjetimo, prije mjesec dana javnost je doznala kako je otkazan koncert Duška Kuliša i njegovih gostiju, a koji se trebao održati 29. ožujka u pulskom Domu sportova. Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je održavanje tog koncerta zato što nije bio zadovoljan vrstom glazbe koja se tom prilikom trebala izvoditi, piše Večernji List.

– Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja grad koncerti ovakve vrste neće održavati. Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku – rekao je za Večernji List Zoričić nakon što je u javnost stigla informacija kako su Duško Kuliš i njegovi gosti dobili odbijenicu za nastup u Puli.