S ova dva tipa muškaraca žene doživljavaju najbolje orgazme

S ova dva tipa muškaraca žene doživljavaju najbolje orgazme

Ne samo da će s njima doživjeti najviše vrhunaca, nego će i cjelokupan seks biti najbolji, otkrilo je istraživanje – ispostavilo se da nije stvar u fizičkim osobinama ili posebnoj tehnici, već nečem drugom

Ženski orgazam oduvijek je bila složena tema i mnogi muškarci još ga uvijek doživljavaju misterijem, nadajući se kako su savladali znanje i tehnike da ga pruže – no bez potpune sigurnosti da to i je zbilja tako. Međutim, čini se da se najmanje trebaju brinuti oni sa smiješkom na licu, pokazala je studija objavljena u Socioaffective Neuroscience & Psychology.

Istraživanje je provedeno na 103 žene u dobi dobi od 20 do 69 godina, koje su više od sat vremena ispunjavale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u predanim, duljim vezama nisu bile dio ankete jer su osobe koje su je provodile vjerovale da ‘se osobe u vezi mogu osjećati obveznima ocjenjivati ​​svog trenutnog partnera povoljnije nego što je činjenično točno’.

1. Muškarci veselog, razigranog karaktera

Prema ovoj studiji, muškarci koje većina ljudi označava kao ‘duhovite’, odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, ispali su najbolji ljubavnici. Šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće su ženama ‘pružili orgazme’, a pripadnice ljepšeg spola orgazme s njima ocjenjuju kao ‘najbolje’.

Cilj istraživanja bio je otkriti koje su osobine kod muškaraca povezane s njihovim pružanjem najugodnijeg orgazma. Prema studiji, veseo i zaigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca bio je čimbenik postizanja pamtljivih seksualnih vrhunaca. To sugerira da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višoj razini.

– Obrazac pronađen u našim rezultatima sugerira da su ženski orgazmi više ovisili o osobinama koje potencijalno predstavljaju ulaganje i pažljivost (npr. vjernost, emocionalna toplina i duhovitost) nego ono što zovemo klasični biljezi dobrih gena i muškosti, poput istaknute čeljusti i sličnog –  napisali su autori studije.

Prema studiji, najbolja iskustva žene su imale s muškarcima s pozitivnim karakterističnim osobinama.

Partneri koji su izazvali odlične orgazme ocijenjeni su duhovitijim, kreativnijim, toplijim, vjernijim i s ugodnijim mirisom od onih s kojima nisu doživjele pamtljive orgazme, a također su se i više potrudili da žena dođe do vrhunca, napominje se u studiji 

Tim je ukazao na neka ograničenja svoje studije, uključujući poteškoće u raščlanjivanju koje karakteristike izgleda najviše doprinose ženskom orgazmu. Primjerice, veće razine humora i kreativnosti mogu jednostavno pridonijeti ocjeni atraktivnosti, što zauzvrat povećava vjerojatnost orgazma.

2. Samopouzdani momci koji dobro zarađuju

U prethodnim studijama od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca.

Vjeruje se kako muškarci koji dobro zarađuju te imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici te im je draže eksperimentirati.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerici, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena. Naime, širina ramena povezuje se s višom razinom testosterona., prenose 24sata