Puljak: Državnom inspektoratu i Upravnom sudu podnijet ću zahtjev za odgodu izvršenja oba rješenja inspektorata koji mi je napisao dvije kazne, u iznosima od 100.000 kuna.

Puljak: Državnom inspektoratu i Upravnom sudu podnijet ću zahtjev za odgodu izvršenja oba rješenja inspektorata koji mi je napisao dvije kazne, u iznosima od 100.000 kuna.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak oglasio se na facebooku, objavu prenosimo u cijelosti;

“Državnom inspektoratu i Upravnom sudu podnijet ću zahtjev za odgodu izvršenja oba rješenja inspektorata koji mi je napisao dvije kazne, u iznosima od 100.000 kuna. Pokrenut ću i tužbu pred Upravnim sudom za oba rješenja.

Neću čekati njihov ishod, nego ću zbog očitog namjernog stavljanja u pravnu nesigurnost, odmah podići tužbu pred Međunarodnim sudom u Strasbourgu. A budući da je riječ o neviđenom političkom odstrijelu, s ovom ću lakrdijom odmah upoznati i sve najviše političke institucije Europske unije.

Za predmet Vile Dalmacije, za koji je nalog sanacije od strane Građevinske inspekcije dobila Mirna Veža, povjerenica Vlade Andreja Plenkovića za Grad Split, dobio sam i drugu kaznu od 100 tisuća kuna, a da za prvo rješenje i kaznu nemam nikakvu informaciju da su povučeni.

U tom prvom rješenju prijeti mi se novom, još većom kaznom, ako Grad poduzme bilo kakve daljnje radnje na spornom predmetu, a u drugom mi se prijeti isto takvom dodatnom kaznom od 120.000 kuna ako u roku od osam dana ne uklonim spornu kanalizacijsku cijev. Dakle, u rukama imam dijametralno suprotne naloge, dvije kazne od 100.000 kuna i dvije prijetnje novim kaznama od 120.000 kuna, štogod napravio.

Ako pošaljem bager na gradilište slijedi kazna, ako ne uklonim cijevi slijedi kazna. Ujedno mi se preko medija poručuje da ne politiziram ovaj slučaj, nego da mirno prihvatim postupanje inspekcije koje je jednako za sve. Pitam se je li ovo skrivena kamera Ili brutalni politički odstrijel nepoželjnog političara pred očima javnosti, kao poruka svima drugima koji se usude uvoditi red u državu koju je HDZ skrojio za svoj interesni nered? Nijedan pravni stručnjak kojeg smo kontaktirali ne zna što bih u ovoj situaciji trebao učiniti.

Kada ovakvu bezobraznu i prozirnu lakrdiju mogu raditi gradonačelniku drugog najvećeg grada u državi, što onda mogu raditi i rade običnim građanima kad god požele? Da pokažu koliko daleko mogu ići, napisali su mi i treću kaznu od 3.000 kuna!

Mogu pognuti glavu, sve to platiti i povući se iz politike, jer će mi svaki tjedan stizati kazne za nešto za što nisam bio odgovoran. Nemam namjeru to učiniti.” – napisao je Puljak