Vlatko Zorana istukao u kafiću psujući mu ‘majku četničku’. Osuđen je

Vlatko Zorana istukao u kafiću psujući mu ‘majku četničku’. Osuđen je

Vlatko iz Čazme osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora jer je iza ponoći u kafiću pretukao Zorana samo zato što je Srbin psujući mu majku četničku.

U četvrtak je presuđeno i da mu zbog toga mora platiti odštetu od 3900 eura te pokrije troškove postupka od 700 eura. Presuda je nepravomoćna i Vlatko se na nju može žaliti.

Proglašen je krivim jer je u travnu iza 1 sat u noći u kafiću Corner u Čazmi, postupajući prema Zoranu iz mržnje zbog njegovog nacionalnog podrijetla, bez ikakvog povoda mu rekao: “Je*em ti mater četničku”.

“Potom ga je više puta udario šakom u glavu i izgurao iz lokala, te ga ponovno ispred ulaznih vrata lokala nastavio tući šakama po glavi i tijelu i odgurnuo ga prema stepenicama, uslijed čega je Zoran pao niz stepenice, zadobivši pritom prijelom lijeve palčane kosti i razderotinu kože iznad lijevog oka.

Dakle, drugoga je teško tjelesno ozlijedio, a djelo je počinio iz mržnje, čime je počinio kazneno djelo protiv života i tijela – teške tjelesne ozljede, pa je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine te mu je izrečena uvjetna osuda”, navodi se u pravomoćnoj presudi u kaznenom postupku.

U postupku za naknadu štete Zoran je tražio ukupno 5300 eura, a sutkinja u Čazmi jučer mu je nepravomoćno dosudila 3900 eura. Plus kamate koje teku od 2020. godine.

Zoran je u tužbi naveo kako ga je Vlatko te noći vrijeđao po nacionalnoj osnovi govoreći mu “je*em ti mater četničku“, čime je on bio grubo ponižen, posramljen i uvrijeđen. Osim toga, majka je praktički cijeli život živjela u Čazmi i nedavno je umrla, rekao je., piše danica.hr