PUREĆA PRSA RECEPT A LA LIČKE ŠNICLE

PUREĆA PRSA RECEPT A LA LIČKE ŠNICLE

Pureća prsa recept a la ličke šnicle kao odlična ideja za ručak. Brzo, jednostavno i izuzetno ukusno. Inače sam pripremao ličke šnicle u originalu i sa drugim vrstama mesa. Sve verzije su odlične. Pisani recept se nastavlja odmah ispod ostalih varijanti ličkih šnicli i sličnih jela koja ste možda propustili:

Pureća prsa narezati na deblje. Ne treba ih tući i stanjiti batom već samo posoliti i dobro utrljati s obje strane. Točne količine su navedene osim u video receptu i gore na vrhu stranice u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka)

Panirati na klasičan način, brašno, jaja, krušne mrvice + sjemenke sezama kao opcija

U tavu dodati vrlo malo ulja, tek toliko da prekrije dno tave pa ispržiti kratko brzo i naglo tek toliko da se napravi korica na pohancima

Panirana tj. pohana pureća prsa koja ste kratko ispržili odmah poslagati na lim pa posipati obilno sa sjeckanim listićima peršina i češnjakom

Zaliti s bijelim vinom, zatvoriti aluminijskom folijom pa peći pola sata na 200 C bez ventilatora, znači s uključenim gornjim i donjim grijačem

U međuvremenu i za to vrijeme dok se puretina peče u pećnici, oprati u hladnoj vodi rižu pa dodati u lončić

Po želji opcionalno dodati zamrznuti grašak, kurkuma, mješavina začina ili ista količina soli pa zaliti s vodom ili temeljcem (nesoljenom juhom) prema detaljnom prikazu u video receptu

Rižu kuhati nekoliko minuta kraće nego je naveo proizvođač na pakiranju. Maknuti s vatre i ostaviti tako do upotrebe poklopljeno

Izvaditi pureća prsa van iz pećnice pa maknuti foliju i izvaditi meso van. Na istu masnoću dodati maslac i rižu, dobro promiješati pa vratiti natrag meso preko riže

Vratiti natrag u pećnicu na istu temperaturu 5-10 minuta bez folije

I Pureća prsa recept a la ličke šnicle su spremne za posluživanje. Izuzetno je ukusno i baš je dobra ideja za ručak. Prije nego krenete pripremati pureća prsa recept a la ličke šnicle savjetujem da pogledate brz i dinamičan ali detaljan video recept kako ne biste negdje pogriješili, piše chef Saša Vukić