Kolač od sira i jagoda

Kolač od sira i jagoda

Jednostavan i brz kolač s kremom od sira i jagoda idealan je za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova.

Sastojci

Broj porcija

12

Biskvit

4žumanjka

4bjelanjka

2 žlicetople vode

1vanilin šećer

100 gglatkog brašna

50 ggustina

1 vrećicapraška za pecivo

Nadjev

4 žumanjka

250 mlmlijeka

500 mlslatkog vrhnja

500 gsvježeg sira

7 listova bijele želatine

1 limun – korica

Dodatno

500 gjagoda

1 preljev za tortu

Priprema

Biskvit

1Izmiksajte žumanjke

Žumanjke miksajte s toplom vodom dok ne postanu pjenasti, zatim dodati šećer i vanilin šećer i miksajte dalje dok smjesa ne postane kremasta.

2Izmiksajte bjelanjke

Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješajte u smjesu žutanjaka.

3Dodajte brašno i ostale sastojke

Brašno, prašak za pecivo i gustin pomiješajte, dodajte u smjesu od jaja, dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci povezali.

4Stavite peći

Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje, istresite smjesu i

pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 20-25 minuta.

Nadjev

1Smjesu žumanjaka i mlijeka zagrijte

Žumanjke, šećer, sol, limunovu koricu i mlijeko stavite u posudu i dobro promiješajte, zatim stavite na laganu vatru da se zagrije (ne kuhajte) dok se ne počne zgušnjavati.

2Dodajte želatinu

Dodajte prethodno namočenu i iscijeđenu želatinu, miješajte dok se želatina ne otopi.

Smjesu zatim procijedite i ostavite da se malo ohladi.

3Umiješajte sir i slatko vrhnje

Kad se smjesa ohladila dodajte sir, promiješajte, zatim dodajte slatko vrhnje koje ste prethodno dobro izmiksali.

Slaganje

1Prerežite biskvit i nadjenite

Ohlađeni biskvit prerežite na pola, donji dio stavite u dublji lim za pečenje na njega istresite nadjev i poklopite drugom polovicom biskvita.

2Dodajte jagode i preljev

Jagode operite, narežite i posložite po biskvitu pa zalijte preljevom za torte pripremljenim prema uputama na vrećici.

3Ohladite

Kolač ostavite u hladnjaku preko noći.

Piše: index