Održana tribina “Ovisnost o digitalnim medijima”

Održana tribina “Ovisnost o digitalnim medijima”

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije nastavlja provoditi svoje aktivnosti zajedno s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, pa je tako, u OŠ “Antun Matija Reljković” u Bebrini, održana Tribina pod nazivom “Ovisnost o digitalnim medijima” na kojoj je predavanje održala Tamara Brezičević, dipl. socijalna radnica iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, odnosno, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti na kojoj su sudjelovala školska djeca od 5 do 8 razreda, zajedno s ravnateljicom i učiteljima.

Uvodno izlaganje je održala je predsjednica Povjerenstva Zdenka Bošnjak.

Na Tribini se moglo čuti kako u vremenu kada je internet postao dio naše svakodnevice te nam pruža veći uvid u razne informacije i pregledavanje različitih sadržaja putem društvenih mreža i slično, moramo razlikovati načine njihovih korištenja. Ukoliko internet koristimo s jasnim ciljem i svrhom, možemo se od njega odvojiti u svakom trenutku, no problem nastaje ukoliko pojedinac većinu svoga vremena provodi “online” i u nekim slučajevima radije odabire ostanak kod kuće upravo iz tog razloga – možemo govoriti o razvijanju ovisnosti.

Na tribini se moglo saznati i kako prepoznati znakove ovisnosti o internetu te kako je prevenirati, edukacijom učenika, ali i roditelja i nastavnika te kontroliranjem vremena kojeg djeca provode na internetu, educiranjem o izboru sadržaja kao i kroz poticanje zdravih navika i stilova života.