Zabrana rada je tu: Zagreb cijelo ljeto bez velikih šoping centara?

Zabrana rada je tu: Zagreb cijelo ljeto bez velikih šoping centara?

Ograničenje rada trgovina nedjeljom na samo 16 nedjelja počet će se primjenjivati 1. srpnja, a većina trgovaca još uvijek ne zna kojim će sve nedjeljama njihovo prodajno mjesto biti otvoreno. Analizira se punom parom, ali do konačnog rješenja rijetki su došli

Kako su iz Konzuma rekli za Lider, odluka o radnim nedjeljama donosit će se na temelju potreba turističke sezone, blagdana, događaja na mikrolokacijama i drugih čimbenika, a na tragu toga bili su i odgovori drugih velikih maloprodajnih lanaca. Iz Kauflanda su pak naglasili kako će se unatoč ovim promjenama prakticirati petodnevni radni tjedan za sve zaposlenike.

No kako piše Lider, još je teže isplanirati radne i neradne nedjelje šoping centrima, s obzirom na to da je teško uskladiti želje različitih zakupaca prostora. Tako je Arena Centar u Zagrebu sa zakupcima dosad uspio dogovoriti samo da će se radne nedjelje najviše koncentrirati u razdoblju povećanog interesa kupaca krajem godine. Neki šoping centri razmatraju i opciju da budu otvoreni svake nedjelje, ali da bude otvorena samo svaka druga trgovina, neslužbeno se doznaje.

Zasad je Supernova jedna od rijetkih trgovačkih centara koji je uspio napraviti detaljan raspored. Prema njihovu planu će centri u primorskoj Hrvatskoj ljeti, kad se očekuje veći broj posjetitelja, imati više radnih nedjelja, dok će u kontinentalnom području njihovi trgovački centri nedjeljom raditi češće u jesen i zimu.

Supernova Garden Mall u Zagrebu će primjerice nedjeljom biti zatvoren tijekom čitavog ljeta, osim zadnje nedjelje u kolovozu, dok će Supernova u Zadru raditi sve nedjelje u srpnju i kolovozu, zaključuje se, pieš Tportal.hr.