Prkačin objavio tri razloga odlaska iz DP-a: “Penava je išao u ambasadu SAD-a…”

Prkačin objavio tri razloga odlaska iz DP-a: “Penava je išao u ambasadu SAD-a…”

Zašto sam otišao, kuda idem i jesam li žeton? – pitanja su na koja je na današnjoj press konferenciji za novinare odgovarao saborski zastupnik Ante Prkačin koji  prije nešto više od mjesec dana napustio Domovinski pokret i  Saboru djeluje kao nezavisni zastupnik.


Prkačin je svoju odluku da napusti Domovinski pokret objasnio unutarstranačkom cenzurom. Uskratili su, kaže, da u Saboru govori u ime DP-a.

Iako kaže da trzavice nisu od jučer Prkačin je na press konferenciji naveo tri svježa razloga  zbog kojih je napustio bivšu stranku. Prvi je što mu nisu dopustili, a bili su obećali pa uskratili, da na saborskom aktualcu postavi pitanje premijeru Plenkvoiću na temu Srpske pravoslavne crkve.

Drugi povod ( razlog?) je uskrata press konferencije u Saboru na kojoj je želio odgovoriti Miloradu Pupovcu. Iz vrha stranke su mu poručili da toi nikoga ne zanima i da nema potrebe za tom pressicom.

“U to doba – nastavio je Prkačin – glavni tajnik stranke Danijel Spajić me obavijestio da su on i Penava primljeni u američko veleposlanstvo da bi razgovarali o Bosni i Hercegovini. A ja znam da oni o tome ne znaju. Znaju kao i malo upućeniji građani Hrvatske, ali nije čudo da oni tome ne znaju kad ne znaju ministar vanjskih poslova Grlić Radman i premijer Plenković…. Smatrao sam da je svetogrđe mene ne pozvati da Amerikancima objasnim stanje u BiH.

To su ta tri detalja, ima ih još, a ovo su najsvježiji. Želim da se za da ja Domovinski pokret nisam napustio s mržnjom, ali s ljutnjom i srdžbom jesam”, kazao je Prkačin., javlja maxportal