Mladić bez vozačke dozvole odvezao se u smrt, od Mini Coopera nije ostalo baš ništa

Mladić bez vozačke dozvole odvezao se u smrt, od Mini Coopera nije ostalo baš ništa

Od Mini Coopera nije ostalo doslovno ništa. Riječ je o vozilu zagrebačkih oznaka kojim je noćas oko pola sata nakon ponoći upravljao nesavjesni 24-godišnjak kroz mjesto Blaškovec i to bez položenog vozačkog ispita! Na sve to Cooperu je istekao i rok važenja prometne dozvole, ali ni ta činjenica nije spriječila 24-godišnjaka da odvažno sjedne za volan i krene u smrt.

Jer, kako je priopćila PU zagrebačka čiji su djelatnici satima pod okriljem noći obavljali očevid, 24-godišnjak se Mini Cooperom kretao kroz Blaškovec u smjeru sjevera te je dolaskom do kućnog broja 43 navedene dionica, a po izlasku iz lijevog preglednog zavoja, bez da je prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste, izgubio nadzor nad upravljačem. Sletio je s kolnika te je po dolasku hitnih službi davao znakove života. Ali uzalud.

– Kako je unesrećeni bio prikliješten, pristupili smo oslobađanju hidrauličkim alatom režući krov i vrata vozila. Nakon što je osoba izvađena iz auta, zajedno s djelatnicima Hitne pokušavamo izvršiti reaminaciju, ali nažalost ozljede su bile preteške te je osoba preminula. U ime DVD-a Blaževdol obitelji i prijateljima tragično preminulog izražavamo sućut – kažu iz DVD Blaževdol.

Beživotno tijelo poginulog mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obdukcijom utvrdilo je li tragediji koja je zavila njegovu obitelj u crno, možda doprinijelo i nešto drugo osim dosad utvrđenih stvari tijekom očevida, piše Jutarnji list.